Καμπανάκι έχει χτυπήσει στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, από τα στοιχεία ανεργίας που αφορούν στον μήνα Αύγουστο, δηλαδή τον μήνα που κορυφώνεται η τουριστική αγορά στη χώρα μας.

Αντί οι θέσεις εργασίας αυτόν τον μήνα να αυξηθούν, άντε να μείνουν στα ίδια επίπεδα με τα αντίστοιχα του Ιουλίου, μειώθηκαν και μάλιστα σε ιδιαίτερα ανησυχητικό βαθμό.

Καθόλου λίγο και μάλιστα πολύ, οι θέσεις εργασίας τον Αύγουστο μειώθηκαν κατά 33.000!

Και το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η μείωση προήλθε από δύο κλάδους, που φυσιολογικά έπρεπε να έχουν αύξηση, ήτοι τον κλάδο εστίασης και αυτόν των καταλυμάτων!

Καθώς αντιλαμβάνεστε, αυτή η δυσμενής εξέλιξη θορύβησε την κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο, καθώς στον τομέα της μείωσης συνολικά της ανεργίας ποντάρει πολλά προεκλογικά.

Αλλά, επιπλέον, σε κάθε περίπτωση ο ευαίσθητος αυτός κοινωνικός δείκτης και η περαιτέρω πορεία του, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και σε άλλα επίπεδα, όπως των δαπανών για τη συγκράτησή του, πιθανόν και των προβλέψεων του έκτακτου προϋπολογισμού που πρόκειται να κατατεθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, φέρεται να ζητήθηκαν στοιχεία, αλλά και εξηγήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού, προκειμένου να αναλύσουν σε πρώτη φάση το οξύμωρο αυτό φαινόμενο και φυσικά για να προετοιμάσουν πολιτικές ανάσχεσης (…) περαιτέρω επέκτασης αυτής της τάσης, την οποία μεν ανέμεναν αλλά σε πολύ πιο ήπια μορφή τον Σεπτέμβριο και σε μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο, ως φυσιολογική συνέπεια της μείωσης του τουριστικού ρεύματος.

Διαβάστε ακόμη: