«Παρά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η ΝΔ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της αλαζονείας», ανέφερε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου σε παρέμβασή της τηλεοπτικό σταθμό OPEN και πρόσθεσε: “Φαίνεται ότι ζουν σε άλλη χώρα. Μας λένε ότι τη στιγμή που υπάρχουν πλεονάσματα της τάξης των 2,4 δισ. από φορολογικά έσοδα, δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω ελαφρύνσεις».

Αναφερόμενη στην απόφαση της κυβέρνησης για τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν τα υπερκέρδη στα διυλιστήρια να μετρούνται στα 1,3 δισ. και η κυβέρνηση να τα φορολογεί με 33%, που είναι ο χαμηλότερος συντελεστής που προβλέπει ο Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ως προς το παράδειγμα της Ισπανίας, σημείωσε ότι “δεν είναι δυνατόν να λέγονται ψεύδη” και εξήγησε: “όχι μόνο πέτυχαν τα μέτρα μείωσης και μηδενισμού του ΦΠΑ, και γι’ αυτό εξάλλου παρατείνονται, αλλά ακόμα και το Λαϊκό Κόμμα στην Ισπανία, οι ομοϊδεάτες της ΝΔ, τα υπερψηφίζουν. Και το κάνουν, γιατί αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι προς το συμφέρον της χώρας τους και των πολιτών της, σε αντίθεση με τη δική μας χώρα, όπου η ΝΔ επιλέγει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια και να ευνοεί ιδιωτικά συμφέροντα».

Η Ράνια Σβίγκου υπενθύμισε ότι «είμαστε προτελευταίοι στην αγοραστική δύναμη σε επίπεδο Ευρώπης, οι Έλληνες πλέον αδυνατούν να πάνε διακοπές, γιατί φέτος έχουμε αυξήσεις ρεκόρ στις τιμές της ακτοπλοΐας και στα ξενοδοχεία, τη στιγμή που οι τράπεζες έχουν υπερκέρδη και υπάρχουν τεράστια πλεονάσματα από φορολογικά έσοδα. Αυτή κατάσταση, «δεν κρύβεται πίσω από τον αυτοθαυμασμό της κυβέρνησης».

Σε ερώτηση “για την επαναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό σκηνικό, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ηγέτης για τον χώρο μας, είναι βουλευτής και ενεργός στα πολιτικά πράγματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Όσοι και όσες παρακολούθησαν το διήμερο του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα, καταλαβαίνουμε πόσα έχει να προσφέρει στην πολιτική και ιδιαίτερα στη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων σ’ αυτήν την κρίσιμη φάση και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη”.

Σχετικά με τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, η Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «όλοι μας θα κριθούμε από το κατά πόσον θα δώσουμε απαντήσεις στα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας, όπως η ακρίβεια, η μείωση του πραγματικού εισοδήματος, η καθημερινότητα των πολιτών», υπογραμμίζοντας ότι «τα κόμματα της ευρύτερης Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου, υπάρχουν για να είναι χρήσιμα στην κοινωνία». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανάγκη «να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες των προοδευτικών δυνάμεων, τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό, στα Επιμελητήρια, στην Αυτοδιοίκηση».

Διαβάστε ακόμη