Οι μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού σημειώνουν κέρδη την Τετάρτη, καθώς τα στοιχήματα για την κορύφωση των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες ενισχύθηκαν, πιέζοντας πτωτικά τις αποδόσεις των ομολόγων.

Οι αποδόσεις των 10ετών ιαπωνικών κρατικών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τα μέσα Αυγούστου στο 0,62%, ακολουθώντας τη διολίσθηση των αντίστοιχων αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, καθώς τα στοιχεία για την αγορά εργασίας εδραίωσαν τις απόψεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων.

Τον Μάρτιο η αύξηση επιτοκίων από τη Fed

Τα αμερικανικά 10ετή άγγιξαν χαμηλό τριών μηνών στο 4,163% την Τρίτη, προτού σημειώσουν μικρή άνοδο στο 4,195% στην τελευταία συνεδρίαση. Τα στοιχήματα για την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Fed που θα γίνει έως τον Μάρτιο ανέρχονται πλέον σε περίπου 64%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CΜE Group.

Το χαμηλότερο κόστος δανεισμού έδωσε ώθηση στις αγορές μετοχών, με ιδιαίτερη ωφελημένη τη μεγάλη τεχνολογία.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο άνω του 2%, ανακάμπτοντας από το χαμηλό των μέσων Νοεμβρίου της Τρίτης, ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης αναφοράς της Αυστραλίας σημείωσε άλμα 1,65%.

Οι κινεζικές μετοχές ξεκίνησαν αδύναμα, καθώς εξακολουθούν να αισθάνονται τις επιπτώσεις της προειδοποίησης της Moody’s για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κίνας την Τρίτη.

Ωστόσο, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέκαμψε και σημείωσε άνοδο περίπου 1%, υποστηριζόμενος από το ράλι στον τομέα της τεχνολογίας.

Διαβάστε ακόμη: