Κέρδη σημείωσαν οι περισσότερες αγορές της Ασίας, με τις μετοχές τεχνολογίας να ακολουθούν το ράλι της Nvidia. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei σημείωσε ράλι 3,2%, λόγω των ήπιων στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang μίλησε για την ισχυρή ζήτηση τεχνητής νοημοσύνης, οδηγώντας σε κέρδη τη Wall Street και τους
κατασκευαστές τσιπ. Ωστόσο, τα futures των αμερικανικών δεικτών παρέμειναν αμετάβλητα, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed την επόμενη εβδομάδα για τα επιτόκια.

Οι δείκτες Nikkei 225 και TOPIX της Ιαπωνίας σημείωσαν μακράν τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία την Πέμπτη, σημειώνοντας άνοδο μεταξύ 2% και 3,2%.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, με τους αναλυτές να είναι αβέβαιοι για το αν η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει εκ νέου τα επιτόκια. Ωστόσο, ο ηπιότερος πληθωρισμός δίνει στην κεντρική τράπεζα λιγότερη άμεση ώθηση για αύξηση των επιτοκίων.

Ο KOSPI της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,2%, ενώ στην Κίνα, οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υποαπέδωσαν, όπως και ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, με οριακές μεταβολές.

Η Samsung Electronics σημείωσε άνοδο 1% μετά από δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει παγκόσμιες περικοπές θέσεων εργασίας έως και 30% των ρόλων σε ορισμένα τμήματα.

 

Διαβάστε ακόμη: