Ο Ραφαέλ Λεάο, αφού διαβεβαίωσε ότι θέλει να μείνει στη Μίλαν παρά το γεγονός ότι ακούγεται ως αντικαταστάτης του Κιλιάν Εμπαπέ στη Παρί Σεν Ζερμέν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα, ένα από αυτά ο ρατσισμός, ενάντια στον οποίο έχει σταθεί δημόσια σε πολλές περιπτώσεις:

«Είναι παντού, δυστυχώς. Γι’ αυτό εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι, γιατί είμαστε πολύ δημοφιλείς. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δύναμη, στέλνοντας μηνύματα. Η Μίλαν είναι πολύ ευαίσθητη σε αυτό το θέμα. Αυτό φάνηκε στο Μενιάν, κάναμε καλά που συμπεριφερθήκαμε έτσι, ήταν το σωστό να φύγουμε από το γήπεδο», είπε και συνέχισε:

«Έχω ένα τατουάζ του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ένα άλλο του Νέλσον Μαντέλα. Για εμάς, τους μαύρους, είναι δύο σπουδαίοι άνδρες που πάλεψαν μέχρι το τέλος για να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι είμαστε όλοι ίσοι, ανεξάρτητα από το χρώμα το δέρμα μας. Ήθελα το μήνυμά του να είναι πάντα μαζί μου. Έχω πολλά όνειρα, ένα από αυτά είναι ένας κόσμος χωρίς ρατσιστές.»

Ο Πορτογάλος διεθνής επιθετικός είπε επίσης ότι «ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι το ίνδλαμά μου. Όταν ήμουν μικρός ήταν ο Ροναλντίνιο. Στη μουσική δεν έχω κανένα πραγματικό ίνδαλμα. Το μόνο ίσως ο Μπομπ Μάρλεϊ. Έχω και ένα τατουάζ του».

Τέλος, είπε ότι «έχω στενή σχέση με τον Θεό. Είμαι πιστός, καθολικός, αν και κάποιοι νόμιζαν ότι ήμουν μουσουλμάνος ίσως λόγω του χρώματος του δέρματός μου και της αφρικανικής μου καταγωγής. Πριν πήγαινα πάντα στη λειτουργία τις Κυριακές, τώρα είναι πιο δύσκολο για μένα γιατί υπάρχουν αγώνες. Η προσευχή είναι μέρος της ζωής μου.»

Διαβάστε ακόμη: