search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

QatarGate: Τι συνέβη με τη «κρυφή» ψήφο της Καϊλή υπέρ Κατάρ σε επιτροπή που δεν ήταν μέλος

Η ευρωβουλευτής Μπριγκίτ Σίπερ διαψεύδει ότι την είχε αντικαταστήσει

QatarGate: Τι συνέβει με τη «κρυφή» ψήφο της Καϊλή υπέρ Κατάρ σε επιτροπή που δεν ήταν μέλος

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση Qatargate και τον ρόλο της Εύας Καϊλή και τα δεδομένα όλο και περιπλέκονται… Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες, η ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε ψηφίσει υπέρ του Κατάρ σε μια επιτροπή στην οποία δεν ήταν καν μέλος.  Το γεγονός αυτό διαπιστώθηκε όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας, καθώς υπήρχε μια παραπάνω ψήφος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ομάδα των ευρωσοσιαλιστών προσπάθησε να σώσει την κατάσταση, αναφέροντας ότι η κ. Καϊλή αντικατέστησε τη Γερμανίδα συνάδελφο της Μπριγκίτ Σίπελ, η οποία απέσυρε τη ψήφο της.

Όμως, η ευρωβουλευτής,  Μπριγκίτ Σίπερ, σε ανάρτησή της ξεκαθαρίζει την κατάσταση και δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα.  Πρώτον διαψεύδει ότι απέσυρε τη δική της ψήφο και τονίζει ότι είχε διαμαρτυρηθεί έντονα όταν «είδε» τη ψήφο της Εύας Καϊλή.

Η επιτροπή, αφορούσε  την απελευθέρωση των βίζα για το Κατάρ, η συγκεριμένη ευρωβουλευτής είχε δώσει αρνητική ψήφο, σε αντίθεση με την ελληνίδα συνάδελφό της.

Σε ανάρτηση της, εξηγεί αναλυτικά τι συνέβη και απαντά στην κριτική της προέδρου των Αριστερών του ευρωκοινοβουλίου, Manon Aubry,  «ήμουν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Δεν συμφωνούσα εξ αρχής με την πρόταση αυτή. Όταν μάθαμε ότι η Εύα Καϊλή ψήφισε κρυφά, τότε εγώ κατέθεσα επιστολή παραπόνων στην ευρωομάδα (S&D)». Καταλήγει μάλιστα, καταγγέλλοντας υποθέσεις διαφθοράς και καλωσορίζει τα νέα μέτρα καταπολέμησης που εφαρμόζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δείτε την ανάρτηση:

Ποια είναι η Μπριγκίτ Σίπερ

Η 62χρονη Μπριγκίτ Σίπερ, είναι Γερμανίδα ευρωβουλευτής με τους ευρωσοσιαλιστές από το 2009, κατά τη θητεία της έχει ασχοληθεί εκτενώς με θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενώ έχει συμμετάσχει σε επιτροπές που αφορούν το μεταναστευτικό, τη Συμφωνία Σέγκεν, την παιδική κακοποίηση στο διαδίκτυο κλπ.

Διαβάστε ακόμη: