Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, έχει κινήσει κατεπείγουσα διαδικασία για την άρση ασυλίας δύο ευρωβουλευτών, ύστερα από αίτημα των βελγικών δικαστικών αρχών.

Συγκεκριμένα, έχουν πραγματοποιηθεί τα πρώτα διαδικαστικά βήματα και ο Πρόεδρος θα ανακοινώσει το αίτημα στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο, τη 16η Ιανουαρίου. Ακολούθως, θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων (JURI), σύμφωνα με τη σημερινή (02/01) ανακοίνωση.

«Από την πρώτη στιγμή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε ό,τι περνά από το χέρι του για να βοηθήσει στις έρευνες και θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι δε θα υπάρξει ατιμωρησία. Οι υπεύθυνοι θα βρουν αυτή τη Βουλή στο πλευρό του νόμου. Η διαφθορά δε μπορεί να περάσει και θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να την καταπολεμήσουμε», ανέφερε η κ. Μέτσολα.

Η επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται να εκθέσει, επίσης, τις προθέσεις για μεταρρυθμίσεις τις επόμενες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης των ισχυόντων κανόνων και της βελτίωσης των εσωτερικών συστημάτων.

Διαβάστε ακόμη: