Ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι, ανέφερε τη Μεγάλη Τρίτη η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Η απελευθέρωση έρχεται λίγες ημέρες έπειτα από εκείνη του πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος και αυτός αφέθηκε ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Μαρτίου η βελγική Δικαιοσύνη είχε αποφασίσει την παράταση της προφυλάκισης του Μαρκ Ταραμπέλα κατά ένα μήνα.

Ο Μαρκ Ταραμπέλα κατηγορείται στο πλαίσιο της έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο κύκλωμα διαφθοράς.

Προφυλακισμένη εξακολουθεί να παραμένει μόνο η Εύα Καΐλή. Τη Μεγάλη Πέμπτη θα εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισής της, με την ίδια να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει.

Την αγανάκτησή του εξέφρασε ο Βέλγος δικηγόρος της Σβεν Μαρί, ως εκπρόσωπος της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate, δηλώνοντας εξοργισμένος από την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο με βραχιολάκι τον Παντσέρι, φερόμενο ως «εγκεφάλου» της πολύκροτης υπόθεσης χρηματισμού από το Κατάρ.

Υπενθυμίζεται πως εκτός φυλακής, με βραχιολάκι, βρίσκεται και ο σύντροφος της Καΐλή και στενός συνεργάτης του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Διαβάστε περισσότερα