Η Εύα Καϊλή είναι πλέον ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, απαλλασσόμενη από το καθεστώς της ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Αυτό συνεπάγεται ότι η κυρία Καϊλή δεν υποχρεούται πλέον να φορά βραχιολάκι, όρος που της είχε τεθεί με την αποφυλάκισή της στις 14 Απριλίου 2023.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι της είχαν προαναγγείλει ότι θα υποβάλλουν σχετικό αίτημα, προκειμένου η ίδια να μπορέσει να ασκεί τα καθήκοντά της ως ευρωβουλευτής. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι περιοριστικοί όροι που της έχουν τεθεί.

Ειδικότερα, ο κ. Δημητρακόπουλος είχε αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του προς τους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες:

«Η κυρία Εύα Καϊλή προτίθεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ζητήσει την αφαίρεση του ηλεκτρονικού μπρασελέ επιτήρησης. Επίσης στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχουν στοιχεία, που δεν είναι ακόμα γνωστά στην κοινή γνώμη που ενισχύουν την αθωότητα της».

Ελεύθεροι υπό όρους και χωρίς βραχιολάκι Ταραμπέλα και Τζόρτζι

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι υπό όρους, χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης είχαν ήδη αφθεί ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο σύντροφος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Εύας Καϊλή, που κατηγορούνται για την υπόθεση διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το Κατάρ και το Μαρόκο.

Όπως σημείωνε ο βελγικός Τύπος, η ομοσπονδιακή εισαγγελία Βρυξελλών ανακοίνωσε την απελευθέρωση υπό όρους των δύο κατηγορούμενων, ενώ επισημαίνει ότι «δεν είναι πλέον δικαιολογημένη η προληπτική κράτηση» των Μάρκ Ταραμπέλα και Φραντσέσκο Τζόρτζι, οι οποίοι δε χρειάζεται πλέον να φορούν ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Την απελευθέρωσή τους υπό όρους αποφάσισε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ και η ομοσπονδιακή εισαγγελία ενέκρινε την απόφαση αυτή.

Σε κατ’οίκον περιορισμό και με ηλεκτρονική επιτήρηση εξακολουθούν να βρίσκονται ο εγκέφαλος της υπόθεσης, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή από τις 14 Απριλίου.

Διαβάστε περισσότερα