Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο Νικολό Φίγκα – Ταλαμάνκα, ένας από τους υπόπτους της έρευνας για το σκάνδαλο του “Qatargate”, καθώς αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ANSA.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου των Βρυξελλών να παρατείνει την προφυλάκισή του κατά έναν μήνα, ενώ, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι και ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου είχε ασκήσει έφεση, στα μέση Δεκεμβρίου, κατά της απόφασης του προδικαστικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον Νικολό Φίγκα – Ταλαμάνκα, αλλά με ηλεκτρονικό βραχιόλι.

«Βέλη» του Αντόνιο Παντσέρι για τον ρόλο της Εύας Καϊλή

«Στη διαφθορά, έχουμε κάποιον που δίνει χρήματα, στην προκειμένη περίπτωση, από το Κατάρ ή το Μαρόκο που δίνει χρήματα σε κάποιον για να κάνει κάτι», ανέφερε ο δικηγόρος του Πιέρ – Αντόνιο Παντσέρι, Λόρεν Γκενς, αφού υποστήριξε ότι ο εντολέας του ήταν απλός και μόνο ενδιάμεσος, μεταφέροντας και επίσημα το «βάρος» του σκανδάλου στον συνεργάτη του Φραντσέσκο Τζόρτζι, την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή, αλλά και τους υπόλοιπους δύο ευρωβουλευτές, Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στον τηλεοπτικό σταθμό του ALPHA.

Συγκεκριμένα, άφησε «αιχμές» για την πρώην Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς επεσήμανε ότι σκάνδαλο δωροδοκίας, όπως το ανάλογο “Qatargate”, δε θα μπορούσε να υπάρξει αν δεν υφίστατο και χρηματιζόμενο πρόσωπο σε θέση εξουσίας. Ο Λόρεν Γκενς αναφέρεται σαφώς στον ρόλο που είχε ως αξιωματούχος η Εύα Καϊλή, αλλά και στην επιρροή που μπορούσε να ασκήσει με την ψήφο της.

Διαβάστε ακόμη: