Η κορυφαία Αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas ανακοίνωσε ότι η Οικονομική Διευθύντρια της Vanessa Hudson θα αντικαταστήσει τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο Alan Joyce. Ετσι, θα γίνει και η πρώτη γυναίκα στο “τιμόνι” της Qantas  όταν αναλάβει τον Νοέμβριο του 2023.

Η αεροπορική εταιρεία έχει υποστεί “αναταράξεις” τον τελευταίο καιρό, με απώλειες ρεκόρ κατά τη διάρκεια του Covid-19 και μια σειρά από διαμάχες που βλάπτουν τη μάρκα. Η Vanessa Hudson, η οποία εντάχθηκε στην Qantas το 1994, προσδιόρισε την αποκατάσταση της φήμης της αεροπορικής εταιρείας ως προτεραιότητα.

Σε δήλωσή της είπε ότι ο ιστορικός διορισμός της ήταν «απόλυτη τιμή». «Έχω δύο μικρές κόρες… και ήμουν πάντα μια μητέρα που ήθελε να δίνει το καλό παράδειγμα», είπε στους δημοσιογράφους. Μάλιστα, επαίνεσε την αεροπορική εταιρεία ως «εξαιρετική εταιρεία», αλλά υποσχέθηκε επίσης ότι θα εργαστεί «πολύ σκληρά» για να την επαναφέρει στην παλιά της αίγλη.

Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Πέρυσι, η Qantas δέχτηκε σοβαρή κριτική για τις ακυρωμένες πτήσεις, τις απώλειες αποσκευών και τις καθυστερήσεις, αλλά επανήλθε εφέτος με κέρδη εξαμήνου ύψους 1,4 δισ. δολαρίων Αυστραλία (€742,6 εκατ.).

«Είμαστε πολύ μπροστά στο να αναγνωρίσουμε ότι η εμπειρία του πελάτη δεν ήταν εκεί που θέλαμε να είναι [και] έχουμε επενδύσει 200 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας για να επαναφέρουμε την απόδοση εκεί που ήμασταν πριν από την Covid», είπε νυν οικονομική διευθύντρια. Τόνισε επίσης ότι θα επιδιώξει μια «εποικοδομητική σχέση» με τα αεροπορικά συνδικάτα σε πνεύμα «αμοιβαίας εμπιστοσύνης», μετά τις τεταμένες σχέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Joys.

Το 2021, το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας έκρινε ότι η αεροπορική εταιρεία είχε αναθέσει παράνομα σε εξωτερικούς συνεργάτες σχεδόν 1.700 θέσεις προσωπικού εδάφους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στη συνέχεια, η αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο για να αποφύγει την καταβολή αποζημίωσης. Ο κ. Joys δεχόταν συχνά προσωπική κριτική κατά τη διάρκεια της θητείας του, με την έπαυλή του 19 εκατομμυρίων δολαρίων στο βόρειο Σίδνεϊ να δέχετε “πυρά” στο απόγειο του πρόσφατου χάους στο αεροδρόμιο. Δέχτηκε επίσης και την περίφημη επίθεση -στο πρόσωπο με λεμονόπιτα μαρέγκας- σε ένα επαγγελματικό γεύμα στο Περθ το 2017, λόγω της δημόσιας υποστήριξής του στον γάμο ομοφύλων κατά τη διάρκεια μιας εθνικής συζήτησης για τη νομιμοποίησή του.

Διαβάστε περισσότερα