Στη μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα της Ελλάδας έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από την Κύπρο και την Σουηδία αλλά και το Ισραήλ, καθώς η χώρα ενεργοποίησε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας.

Η Κύπρος έχει στείλει 40 πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη, ενώ ακόμη δύο εναέρια μέσα έχουν σταλεί από την Σουηδία προκειμένου να συνδράμουν τις ελληνικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των φωτιών που πλήττουν τη χώρα.

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Janez Lenarčič δήλωσε σχετικά: «Εργαζόμαστε όλο το 24ωρο για να στείλουμε βοήθεια καθώς μαίνονται οι πυρκαγιές σε όλη την Ευρώπη. Ευχαριστώ την Κύπρο, την Τσεχία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία ​​και την Ολλανδία για την ταχεία ανάπτυξη πυροσβεστικών αεροπλάνων, ελικοπτέρων και μιας ομάδας πυροσβεστών για υποστήριξη χώρες που πλήττονται πολύ από δασικές πυρκαγιές. Αυτή τη στιγμή που αρκετές μεσογειακές χώρες αντιμετωπίζουν πυρκαγιές, η Πολιτική Προστασία της ΕΕ διασφαλίζει ότι τα εργαλεία πυρόσβεσης που χρησιμοποιούνται είναι στη μέγιστη χωρητικότητα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αλληλεγγύης της ΕΕ σε περιόδους ανάγκης».