Εκτός ελέγχου είναι ακόμη η κατάσταση με τις φωτιές, με κύρια μέτωπα σε βόρεια Αττική, Εύβοια και Ηλεία. Εικόνες από δορυφόρο αποτυπώνουν το σοκαριστικό θέαμα.

Εικόνες από δορυφόρο αποτυπώνουν τι φωτιές στην Ελλάδα

attica_zoom

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται. Το απόγευμα εκκενώθηκε από θαλάσσης η Λίμνη Ευβοίας. Οι κάτοικοι θα μεταφερθούν στα Λουτρά Αιδηψού. Μεγάλο είναι το μέτωπο και στην Ηλεία, όπου οι πυροσβέστες δίνουν για τρίτη μέρα τη μάχη με τις φλόγες.

attia_evoia

Στην Αττική, μέσω 112, ζητήθηκε η εκκένωση των περιοχών Σταμάτα, Ροδόπολη, Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη.

attica_ilia

Εικόνες από δορυφόρο δείχνουν το μέγεθος των πύρινων μετώπων.

Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη με τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα και την πορεία των ανέμων. 

Η φωτιά στην Αττική 

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η πυρκαγιά στην Αττική, η οποία πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτη και στα τρία μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί από τη νύχτα, ειδικότερα στην απέναντι πλευρά της εθνικής οδού, προς Καπανδρίτι, και από την πλευρά της Πάρνηθας στις Αφίδνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτήν την ώρα, εντοπίζεται στο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη από την πλευρά του Καπανδριτίου, καθώς η φωτιά πέρασε την εθνική οδό πολλές φορές τη νύχτα, δημιουργώντας εστίες, που τελικά εξελίχθηκαν σε ενιαίο μέτωπο.

Εκκένωση Θεολόγου

Την εκκένωση της ευρύτερης περιοχής του Θεολόγου στην Φθιώτιδα ζήτα πλέον η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς ο κίνδυνος από την φωτιά είναι μεγάλος. Ήδη υπάρχουν καμένα σπίτια μέσα σε μία περιοχή που είναι γεμάτη πεύκα .

Η αστυνομία διέρχεται μέσα τους δρόμους του πευκόφυτου οικισμού για να πληροφορήσει τους πολίτες που βρίσκονται εκεί ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς κινδυνεύουν.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ωστόσο έτσι δυσκολεύουν πολύ περισσότερο τις κινήσεις των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:”Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες καθώς οι φλόγες μέσα στην πευκόφυτη περιοχή είναι ιδιαίτερα καταστροφικές”. Όπως σημειώνει: “Παρακαλώ όλους τους πολίτες να πειθαρχήσουν και να φύγουν μέσα από την επικίνδυνη περιοχή για να μπορέσουν άνθρωποι και μηχανές να δουλέψουν καλύτερα και να κάνουν το χρέος τους“.