Ό,τι δεν μπόρεσε να κάψει η φωτιά στην Εύβοια την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα, απειλεί να κάψει τώρα.

Πριν από λίγο, η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Δάφνη – έναν οικισμό που επισκέφθηκαν οι φλόγες αρκετές φορές τις πρώτες ώρες. Τώρα στην επιστροφή της, μπήκε στα πρώτα σπίτια του χωριού καίγοντας ορισμένα από αυτά. Με μεγάλη δυσκολία απεγκλωβίστηκαν οι πυροσβέστες, καθώς κόπηκε η κυκλοφορία μεταξύ Λίμνης και Αγ. ‘Αννας, ωστόσο όμως, το μέτωπό της φωτιάς κινείται και πάλι προς την Μουρτιά που έχει εκκενωθεί.

Εύβοια – Εκκενώνεται η Λίμνη – Απομακρύνονται με ferry boat πάνω από 1.000 άνθρωποι

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκένωση της Λίμνης

Πριν από λίγο το 112 εξέδωσε μήνυμα για την εκκένωση της Λίμνης και την απομάκρυνση των κατοίκων από το λιμάνι με ferry boat. «Αν βρίσκεστε στη #Λίμνη #Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat» αναφέρει το μήνυμα του 112. Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 1000 άτομα

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει και για τις Ροβιές, καθώς οι φλόγες «επέστρεψαν» και πάλι εκεί.

Στο χωριό υπάρχει ένα πρατήριο καυσίμων που απειλείται καθώς και πολλά ελαιόδενδρα. Οι κάτοικοι του χωριού τρέχουν να γλιτώσουν τις περιουσίες τους. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη καθώς έχει περάσει στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού με τα πύρινα μέτωπα να έχουν, ουσιαστικά, ενωθεί. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη φωτιά έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερις ημέρες από τη Δάφνη του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Νωρίτερα, ύστερα από εντολή της Πολιτικής Προστασίας εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι Εύβοιας υπό τον συντονισμό του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, οι γιατροί και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας θα μεταφερθούν στην Χαλκίδα για να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους το Νοσοκομείο που έχει τεθεί από προχθές σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας. Δύο από τους γιατρούς θα ενισχύσουν τα δύο ασθενοφόρα που παραμένουν σε ασφαλές σημείο στην περιοχή προκειμένου να καλύψουν τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Φωτιά στην Εύβοια – Εντολή εκκένωσης της Λίμνης – Μήνυμα από το 112

Kαίγεται το χωριό Μουρτιάς

Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και αυτή την ώρα καίγεται το χωριό Μουρτιάς.

Οι κάτοικοι βλέπουν τις περιουσίες τους να είναι παραδομένες στις φλόγες ανήμποροι να βοηθήσουν καθώς η μανία της πυρκαγιάς καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της.