Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση, εξαπολύοντας «πυρά» κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, μετά τις δηλώσεις του για τις ανεξάρτητες αρχές και την ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, η ΝΔ σημειώνει στην ανακοίνωση της ότι «Ο κ. Πολάκης, αυτή τη φορά άφησε κατά μέρος τα εμβόλια και προχώρησε σε εξειδίκευση της γραμμής του κ. Τσίπρα περί ”ελέγχου των αρμών της εξουσίας”. Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση είπε ότι τη “δεύτερη φορά” ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει Ανεξάρτητες Αρχές. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ, η οποία, κατά τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, “πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο»».

Και προσθέτει «Δέσμιοι της ίδιας ολοκληρωτικής λογικής, αδυνατούν να αντιληφθούν πώς λειτουργεί η δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Εξακολουθούν να πορεύονται με οχήματα το μίσος και τον διχασμό. Μόνο που το 2021 δεν είναι 2014».

Η φερόμενη αναφορά του Παύλου Πολάκη, η οποία προς το παρόν δεν έχει διαψευστεί από την Κουμουνδούρου, έγινε από τα «Παραπολιτικά 90,1» σε μια εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας (13/12), με ομιλητές τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλο Ξανθόπουλο. Η εκδήλωση είχε σχέση με θέματα διαφάνειας και δικαιοσύνης.

Ο κ. Πολάκης φέρεται να είπε πως τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, κάνοντας ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ. Ακόμη, υποστήριξε πως θα πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο η ΑΑΔΕ, την ανεξαρτησία της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε κατ’ εντολή της τρόικας το 2017. 

Επίσης στην ίδια εκδήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε ουκ ολίγες φορές εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα, την δικαιοδοσία του οποίου αμφισβήτησε επί του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος. Διότι σύμφωνα με το συλλογισμό που ανέπτυξε ο κ. Πολάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ την δεύτερη φορά με πολιτική απόφαση θα κρατικοποιήσει δύο από τις συστημικές τράπεζες χωρίς να ρωτήσει τον κ. Στουρνάρα, καθώς η δουλειά του είναι μόνο να διοικεί την Τράπεζα της Ελλάδας.