Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε σε ΗΠΑ και Ευρώπη για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα, δίνοντας το στίγμα της τουρκικής ρητορικής για τη Συρία και το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν.

«Ουδείς δεν κατακρίνει το γεγονός ότι υπάρχουν 10-15 αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Αλλά, όταν ακούγεται το παραμικρό, λένε ότι η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα. Όχι! Όταν κάποιος μας κοιτάζει λοξά, συγγνώμη, κι εμείς δεν θα τον κοιτάμε ευθεία».

Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε σε ΗΠΑ και Ευρώπη μιλώντας σε τελετή αποφοίτησης της Ακαδημίας Στράτοχωροφυλακης και λιμενικού, δίνοντας για μια ακόμη μία φορά το στίγμα της τουρκικής στάσης στις σχέσεις της χώρας με την Ελλάδα.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν τρέφει εχθρικά συναισθήματα για κανέναν και για καμία χώρα, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος της Άγκυρας είναι να δημιουργήσει μια ζώνη ειρήνης και συνεργασίας γύρω της, ξεκινώντας από τους κοντινούς γείτονες.

Η ρητορική Ερντογάν στη Συρία

Η Τουρκία επικρίνεται ωστόσο, και για τις επιχειρήσεις της στη Συρία, σύμφωνα με τη DW.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ερντογάν επιτέθηκε ευθέως στις ΗΠΑ για την στήριξη που παρέχουν, όπως τόνισε, στο ΥΡG και PYD.

Ο Ερντογάν ουσιαστικά συνεχίζει την ίδια ρητορική των τελευταίων μηνών που στοχεύει να αλλάξει το αφήγημα της επεκτατικής Τουρκίας στη διεθνή κοινότητα, χωρίς καμία όμως έκπτωση από τα συμφέροντα και τις πάγιες θέσεις στην εξωτερική πολιτική, ιδιαίτερα προς την Ελλάδα.

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ για το γεωτρύπανο

Σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακαρ, στο ίδιο μήκος κύματος, αφού ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρήσεις στην Συρία θα συνεχιστούν, όταν ρωτήθηκε αν έχει γίνει κάποια παρενόχληση από την Ελλάδα στο γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν, απάντησε ότι συνεχίζει τις έρευνες του κι ότι ελπίζει να μην κάνουν κάποιο λάθος.

Διαβάστε ακόμη:

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα «γδύνονται» στο OnlyFans – «Μέσα σε λίγες μέρες έβγαλα όσα σε ένα μήνα»

Έτοιμο το πακέτο παροχών που θα ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Η δολοφόνος της Ντούγκινα» -Η Μόσχα δημοσίευσε βίντεο με την ύποπτο