Το Bitcoin υποχώρησε προς τα 29.000 δολάρια την Τετάρτη, καθώς οι έμποροι ελέγχουν την πιθανότητα οι μειώσεις των επιτοκίων της Federal Reserve να είναι πιο μακριά από ό,τι πίστευαν.

Η τιμή του Bitcoin ήταν τελευταία χαμηλότερα κατά περίπου 3% και διαπραγματεύθηκε στα 29.202,54 $, ενώ το Ethereum υποχώρησε 5% στα 1.977,28 δολάρια.

Η πτώση έρχεται αφού το Ethereum σημείωσε ράλι 12% κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και εκτινάχθηκε πάνω από τα 2.000 $ για πρώτη φορά από τον Αύγουστο. Αυτό βοήθησε στην αύξηση του bitcoin κατά 8% πάνω από το όριο των 30.000 $.

Οι επενδυτές το πρωί της Τετάρτης έλαβαν νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή διατηρήθηκαν απροσδόκητα πάνω από το 10% τον Μάρτιο. Αυτό τροφοδότησε τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της τον Μάιο.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά περίμεναν μια υποχώρηση στις τιμές των κρυπτονομισμάτων αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές απομάκρυναν την προσοχή από την τελευταία τεχνική αναβάθμιση του Ethereum και προς την πιθανότητα ότι η Fed θα μπορούσε να ωθήσει την οικονομία σε ύφεση με τις αυξήσεις των επιτοκίων της – κάτι που θα έδινε στο Bitcoin ένα νέο έδαφος αποδείξεως σε μια εποχή που οι επενδυτές μόλις φτιάχνουν την ποικιλία των δυνατοτήτων του περιουσιακού στοιχείου κρυπτογράφησης.

Οι έμποροι αναμένουν επίσης την επίμαχη ακρόαση στο Κογκρέσο της Τρίτης με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Gary Gensler, ο οποίος υπερασπίστηκε την καταστολή της εταιρείας του στις πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων και απέτυχε να δώσει μια σαφή απάντηση για το εάν ο αιθέρας είναι ασφάλεια. Ο Gensler έχει από καιρό υποστηρίξει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης εκτός από το Bitcoin θα πρέπει να θεωρούνται τίτλοι.

Διαβάστε περισσότερα