Υποχώρησαν οι ασιατικές αγορές στην αρχή της νέας εβδομάδας, επιβαρυνόμενες από τις απώλειες των τεχνολογικών μετοχών λόγω των ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific σημείωσε πτώση έως και 1,8%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, με τις εταιρείες κατασκευής τσιπ Taiwan Semiconductor Manufacturing και Samsung Electronics να είναι μεταξύ των μεγαλύτερων επιβαρυντικών παραγόντων.

Ο  Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε περισσότερο από 3% προτού περιορίσει τις απώλειές του στο 0,9%, καθώς το γεν περιόρισε τη ραγδαία άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Ταϊβάν υποχώρησε κατά 2%, ενώ οι δείκτες αναφοράς του Χονγκ Κονγκ οδεύουν στην πέμπτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.

Ο ιαπωνικός δείκτης Topix υποχώρησε κατά 1,7%, o δείκτης CSI 300 της Κίνας υποχώρησε κατά 1,1%, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,9%, ενώ ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,7%.

Τα αδύναμα στοιχεία για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες στις ΗΠΑ την Παρασκευή προκάλεσαν ανησυχία ότι η αμερικανική Fed κινείται πολύ αργά για να στηρίξει τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Ενώ οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν το μέγεθος της μείωσης των επιτοκίων της Fed την επόμενη εβδομάδα, η πρόσφατη κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αυστηροποιήσει την πολιτική της έχει ασκήσει ανοδικές πιέσεις στο νόμισμα της χώρας, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για τις συναλλαγές μεταφοράς, σημειώνει το Bloomberg.

Διαβάστε ακόμη: