Πτώση κατέγραψαν οι περισσότερες αγορές της Ασίας την Παρασκευή, ακολουθώντας την αδυναμία της Wall Street, καθώς η αυξανόμενη ανησυχία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τα υψηλά επιτόκια έπληξαν την επενδυτική διάθεση για ανάληψη ρίσκου.

Οι κινεζικές αγορές διεύρυναν τις απώλειες, με τον εμπορικό πόλεμο που ετοιμάζεται με τις ΗΠΑ και τις στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στην Ταϊβάν να επιβαρύνουν το κλίμα.

Τα futures των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών σταθεροποιήθηκαν, μετά τις απώλειες της Πέμπτης, λόγω ανησυχίας για τα υψηλά επιτόκια της Fed.

Το ράλι στη Nvidia βοήθησε να περιοριστούν οι μεγαλύτερες απώλειες στον S&P 500 και στον NASDAQ Composite. Αλλά αυτό το ράλι δεν μεταφέρθηκε στην Ασία.

Τεχνολογικές πιέσεις στο Χονγκ Κονγκ

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υποχώρησαν κατά 0,4% και 0,2% αντίστοιχα, επεκτείνοντας τις έντονες πτώσεις από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η Κίνα χτυπήθηκε από ένα κύμα αρνητικού κλίματος αυτή την εβδομάδα, καθώς ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ φάνηκε να έχει κλιμακωθεί. Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός εθεάθη επίσης να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στην Ταϊβάν, γεγονός που υποδηλώνει επιδείνωση των εντάσεων στην περιοχή.

Αλλά ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε μεγαλύτερες απώλειες, που επλήγησαν από μια παρατεταμένη πτώση των βαρέων τεχνολογικών μετοχών. Ο δείκτης διολίσθησε 1,5% την Παρασκευή, μετά την πτώση 1,7% της Πέμπτης.

Διαβάστε ακόμη: