Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχώρησαν την Παρασκευή, παρακολουθώντας το επιφυλακτικό παγκόσμιο κλίμα καθώς οι έμποροι αξιολογούν το μέλλον της νομισματικής πολιτικής παγκοσμίως και τις νέες ανησυχίες για τον κλάδο ακινήτων της Κίνας.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7222.39 μονάδες αρνητικός κατά 1,20%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 1,29% στις 15475.17 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 1,34% στις 7095.28 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 27585 μονάδες μειωμένος κατά 1,06%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9199.9 μονάδες αρνητικός κατά 0,84%.

Ο  πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1,2% μέχρι τα μέσα το απόγευμα, με τα αποθέματα εξόρυξης να υποχωρούν κατά 2% για να οδηγήσουν σε απώλειες καθώς σχεδόν όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια έπεσαν στο κόκκινο.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης blue chip έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης με πτώση 0,9% και βρίσκεται σε τροχιά για μια αρνητική εβδομάδα, αφού τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Ιούλιο έδειξαν ότι οι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων δεν ήταν στο τραπέζι.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή φαίνονται έτοιμες να ακολουθήσουν την κίνηση αυτών σε Ασία-Ειρηνικό, όπου οι αγορές υποχώρησαν σε γενικές γραμμές καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας τον Ιούλιο και αντιμετώπισαν τον κινεζικό γίγαντα ακινήτων Evergrande αίτηση πτώχευσης των ΗΠΑ.

Η εταιρεία αναζήτησε προστασία σύμφωνα με το Κεφάλαιο 15 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, ο οποίος προστατεύει από τους πιστωτές εταιρείες εκτός ΗΠΑ που βρίσκονται υπό αναδιάρθρωση.

Διαβάστε ακόμη: