«Πτήσεις μόνο για εμβολιασμένους» ζήτησε ο διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair Mάικλ Ο’Λίρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας διαφωνεί με την εφαρμογή του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε χώρες όπως για παράδειγμα η Αυστρία και η Γερμανία.

Αντίθετα, o ίδιος θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να «κάνουν τη ζωή δύσκολη» για τους ανθρώπους που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid – 19 χωρίς να έχουν κάποιο σοβαρό λόγο.

«Πτήσεις μόνο για εμβολιασμένους» προτείνει ο Mάικλ Ο’Λίρι της Ryanair

Σε μία πρόταση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair. «Μόνο οι επιβάτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, θα πρέπει να μπορούν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο», δήλωσε ο Mάικλ Ο’Λίρι, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph.

«Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, δεν πρέπει να σας επιτρέπεται να μπείτε στο νοσοκομείο, δεν πρέπει να σας επιτρέπεται να πετάξετε, δεν πρέπει να σας επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε το μετρό του Λονδίνου και δεν πρέπει να σας επιτρέπεται να μπείτε ούτε στο τοπικό σούπερ μάρκετ, ούτε στο φαρμακείο», φέρεται να δήλωσε ο Μάικλ Ο’ Λίρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair είπε ότι η αεροπορική εταιρεία αναμένεται να εγκαινιάσει πτήσεις με 10% λιγότερους επιβάτες τον Δεκέμβριο λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Η μετάλλαξη «Όμικρον» διέψευσε για άλλη μια φορά τις ελπίδες του ταξιδιωτικού τομέα για ανάκαμψη, καθώς ένα νέο κύμα περιορισμών οδηγεί τους επιβάτες να ακυρώσουν ή να σταματήσουν τις κρατήσεις για ταξίδια.

Αρκετοί επιβάτες αναμένεται είτε να ακυρώσουν είτε να καθυστερήσουν τα ταξίδια τους λόγω των περιορισμών.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι αναμένει επίσης πως οι πρώτοι μήνες του επόμενου έτους θα είναι «αδύναμοι» λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας σχετικά με τους περιορισμούς ή λόγω των νέων μέτρω που επιβάλλονται από διαφορετικές κυβερνήσεις με στόχο .