Ένα ολοκληρωτικά ψηφιακό έργο τέχνης του Αμερικανού καλλιτέχνη Beeple πουλήθηκε σήμερα έναντι ποσού άνω των 69,3 εκατομμυρίων δολαρίων από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s, καταγράφοντας ρεκόρ.

Το έργο «Everydays: the First 5.000 Days» , ένα ψηφιακό κολάζ από σχέδια και animation που δημιουργήθηκαν σε καθημερινή βάση, κατά τη διάρκεια 5.000 συναπτών ημερών, καθιστά τον Μάικ Ουίνκελμαν, το πραγματικό όνομα του Beeple, μεταξύ των τριών ακριβότερων εν ζωή καλλιτεχνών παγκοσμίως.

Ηλικίας 39 ετών, ο Μάικ Ουίνκελμαν ήταν γνωστός για τα ψηφιακά δημιουργήματά του και τις συνεργασίες του, όμως δεν είχε πουλήσει ακόμη κάποιο έργο του πριν από τα τέλη Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα ο οίκος Christie’s, ένας αριθμός ρεκόρ 22 εκατομμυρίων ανθρώπων παρακολούθησε χθες τα τελευταία λεπτά της δημοπρασίας του έργου «Everydays: the First 5.000 Days».

Ήταν η πρώτη φορά που ένας μεγάλος οίκος δημοπρασιών πρότεινε ένα έργο που ανήκει στην κατηγορία NFT (Non-Fungible Token) με ψηφιακά αντικείμενα.

Η πώληση αποτυπώνει την άνοδο μιας νέας τεχνολογίας ελέγχου γνησιότητας, με τη βοήθεια του “blockchain”, το οποίο χρησιμοποιείται στα κρυπτονομίσματα και το οποίο παρουσιάζεται ως ένα “θαυματουργό φάρμακο” για τα αντίγραφα, έναν από τους ανασταλτικούς παράγοντες της ανάπτυξης της ψηφιακής τέχνης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.