Για σειρά από “ψέματα, αρνήσεις και παραπληροφόρηση” από ρωσικής πλευράς έκανε λόγο το ΝΑΤΟ και προέτρεψε το Κρεμλίνο να σταματήσει την προπαγάνδα. Σε βίντεο που δημοσίευσε, με τίτλο “Σταματήστε τα ψέματα, σταματήστε τον πόλεμο”, η Ευρωατλαντική Συμμαχία επιχειρεί να απαντήσει σε σειρά ισχυρισμών που έχει διατυπώσει η ρωσική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για “ψέματα του Κρεμλίνο”.

Το ΝΑΤΟ αναφέρει ότι σύμφωνα με τους ψευδείς ισχυρισμούς του Κρεμλίνο, η Ρωσία δεν επρόκειτο να επιτεθεί σε κανέναν. Η αλήθεια είναι, σημειώνει, ότι στις 24 Φεβρουαρίου ξεκίνησε μία επιχείριση που είχε σχεδιάσει εδώ και καιρό. Επίσης, σύμφωνα με άλλα ψέματα του Κρεμλίνο, επρόκειτο για μια “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” που δεν θα στόχευε ουκρανικές πόλεις. Οπως επισημαίνει το ΝΑΤΟ, οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν και βομβαρδίζουν πόλεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εκδοχή του Κρεμλίνο, οι επιθέσεις θα γινόταν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κάτι που σύμφωνα με το ΝΑΤΟ είναι ψέμα αφού έχουν χτυπηθεί πολιτικοί στόχοι, μεταξύ των οποίων νοσοκομεία, σχολεία και σπίτια.

“Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης που εξαρτώνται από το κράτος ισχυρίζονται ότι η Ρωσία θα απελευθερώσει τον Ουκρανικό λαό, κάτι που είναι ψέμα, καθώς πάνω από 3 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν ήδη φύγει από την Ουκρανία, με τους περισσότερους όμως να κατευθύνονται προς τη Δύση και όχι στην Ανατολή”, ανέφερε το βίντεο και συνέχισε: “Το Κρεμλίνο ψεύδεται στους πολίτες της Ρωσίας και σε όλον τον κόσμο. Προσπαθεί να σκοτώσει την αλήθεια για αυτή τη βίαιη και απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία”.