Οι φήμες για φιλορωσικό (με ράσα) μπλοκ στα δεξιά της ΝΔ.
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια του Μεγάρου Μαξίμου μετά την αποκάλυψη από το Radar.gr της συμμετοχής του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη στο ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού Open, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη.
Στην κυβέρνηση πίσω από την τοποθέτηση του Φιλιππάκη στο Open βλέπουν να διαμορφώνεται μια νέα εκδοτικό πολιτική συμμαχία η οποία θα εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και θα εκφέρει συγκεκριμένο πατριωτικό – δεξιό πολιτικό λόγο.
Εκτιμούν μάλιστα πως οι 4 εφημερίδες Φιλιππάκη (Espresso, Life sport, Δημοκρατία και Εστία) θα αποτελέσουν το ισχυρό αντιπολιτευτικό όπλο κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την οποία ούτως ή άλλως ο εκδότης βρίσκεται σε οξεία αντιπαράθεση. Με το ειδικό δικαστήριο να επίκειται!
Μάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο Ιβάν Σαββίδης μέσω τρίτου προσώπου ή ακόμη και μέσω συγκεκριμένης εταιρίας θα αποκτήσει – αν δεν έχει ήδη αποκτήσει- το 35% των μετοχών του εκδοτικού ομίλου Φιλιππάκη.
Στην κυβέρνηση πάντως αλλά και στην δημοσιογραφική πιάτσα κάνουν λόγο για την πρώτη πράξη ενός σεναρίου δημιουργίας ακροδεξιού πολιτικού μορφώματος το οποίο φιλοδοξεί να πάρει θέση στα δεξιά της ΝΔ και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ρωσικά κεφάλαια και εκκλησιαστικούς παράγοντες που ήδη αποσκοπούν στην ανατροπή Ιερώνυμου.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορούν στην αγορά πληροφορίες ότι ακροδεξιοί κύκλοι, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν ήδη ενταχθεί στο σύστημα Ιβάν, αλλά και παλαιοδεξιά απομεινάρια που αυτοαποκαλούνται «καραμανλικοί» και οι οποίοι ως σύγχρονοι «δωσίλογοι» είχαν συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ επιδιδόμενοι σε έναν άνευ προηγούμενου χαφιεδισμό, προσπαθούν να δημιουργήσουν ακροδεξιό – υπερπατριωτικό κόμμα με αντισημιτικές αναφορές και βαθύ ρατσιστικό υπόβαθρο.
Μένει να αποδειχθεί στην πράξη κατά πόσο τα μορφώματα αυτά θα βρουν εστία ανάπτυξης και εάν θα επιδιώξουν να συνεργαστούν με την πολιτική πλατφόρμα που διαμορφώνει ήδη ο Ιβάν Σαββιδης μαζί με τους εμφανείς και αφανείς συνομιλητές του!