H Protio, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα επενδύσεων σε διαμερίσματα στην Ελλάδα, ανακοινώνει τη λίστα με τις 10 κορυφαίες περιοχές με την υψηλότερη απόδοση για οικιστικά ακίνητα εισοδήματος στην Αθήνα.

Η επένδυση σε οικιστικά ακίνητα ήταν και είναι πολύ κοντά στην καρδιά μας, καθώς το 76% των Ελλήνων έχουν στην ιδιοκτησία τους κάποιο ακίνητο (Eurostat, 2022). Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδανική για επενδύσεις σε ακίνητα, καθώς είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να “προστατεύσεις” την περιουσία σου. Σε εποχές με υψηλό πληθωρισμό και αστάθεια στις χρηματιστηριακές αγορές, οι επενδυτές αναζητούν την επόμενη ή,  πολύ συχνά, την πρώτη επένδυσή τους στο χώρο του Real Estate που θα τους προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο για τα επόμενα χρόνια.

Ποια περιοχή είναι η πιο κατάλληλη για να επενδύσεις;

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η ομάδα επενδυτικών αναλύσεων της Protio, με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, αναλύθηκαν στοιχεία των τελευταίων τριών ετών, για να προσδιοριστούν οι περιοχές που έχουν τις υψηλότερες αποδόσεις. Για την έρευνα συνεκτιμήθηκαν παράγοντες όπως η τοποθεσία, η προσβασιμότητα σε ΜΜΕ και τον αστικό ιστό, καθώς και οι προοπτικές μελλοντικής ανάπτυξης.

«Με ιδιαίτερη χαρά μοιραζόμαστε τα ευρήματά μας με όλους όσοι αναζητούν την καλύτερη δυνατή επένδυση σε ακίνητα στην Αθήνα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Protio, Αντώνης Φιοράκης. «Αυτές οι γειτονιές παρουσιάζουν ιδιαίτερα ελκυστικές αποδόσεις με υψηλή ασφάλεια επένδυσης και αποτελούν εύκολες επιλογές για τους εγχώριους ιδιώτες επενδυτές».

Αιγάλεω, Νίκαια, Κέντρο Αθήνας, Πειραιάς ή Κυψέλη; Ποια περιοχή πιστεύεις πως είναι η καταλληλότερη για τη δική σου επένδυση;

Διαβάστε περισσότερα