23χρονος, που συνελήφθη την Δευτέρα, θα οδηγηθεί στην φυλακή μετά την ομολογία του ότι έσφαξε μια γάτα στην περιοχή του νότιου πάρκου στην Πάτρα, κοντά στην οδό Παπαφλέσσα.

Πρόκειται για ιστορική απόφαση για την χώρα μας καθώς είναι η πρώτη προφυλάκιση δράστη και κατ’ ομολογία δολοφόνου ζώου από τον περασμένο Νοέμβριο, που η δολοφονία και ο βασανισμός ζώων μετατράπηκε σε κακούργημα.

Πάτρα: 23χρονος θα οδηγηθεί στην φυλακή για την θανάτωση γάτας

Η σχετική είδηση έγινε γνωστή από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (ΠΦΟ), η οποία στην ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει: «Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα κατ’ εφαρμογήν του 4745/2020, για τον βασανισμό και δολοφονία της γατούλας στην Πάτρα, είναι γεγονός.

Θερμά συγχαρητήρια στη δικηγόρο Έλενα Αρβανιτη, την εθελόντρια και σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων κ. Πελετιδη, Αλεξανδρα Δημοπουλου, την κτηνίατρο Ελένη Μπουρδακου, το Β´ Αστυνομικό τμήμα για τις ενέργειες του και όλες και όλους που βοήθησαν για να συλληφθεί και να προφυλακιστεί ο βασανιστής και δολοφόνος της γατούλας».

Ο 23χρονος Ρομά συνελήφθη στις 26 Ιουλίου, μετά απο καταγγελίες οτι περιφερόταν κρατώντας το σφαγμένο ζώο και την αυτοσχέδια λεπίδα που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τη γάτα.

Ο 23χρονος κρατήθηκε στο Β’ Α.Τ. Πάτρας και μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα στον εισαγγελέα, απ’ όπου πήρε αναβολή. Σήμερα, προσήχθη για να απολογηθεί στον ανακριτή και λίγο μετά τις 12:30 διατάχθηκε η προφυλάκισή του, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Ιστορική απόφαση στην Πάτρα: 23χρονος στη φυλακή για θανάτωση γάτας

23χρονος, που συνελήφθη την Δευτέρα, θα οδηγηθεί στην φυλακή μετά την ομολογία του ότι έσφαξε μια γάτα στην περιοχή του νότιου πάρκου στην Πάτρα, κοντά στην οδό Παπαφλέσσα.

Σύμφωνα με τον Νόμο 4745/2020, πλέον τιμωρείται ως κακούργημα η κακοποίηση – θανάτωση ζώων.

Ο δράστης από την Πάτρα θα οδηγηθεί στην φυλακή για την θανάτωση γάτας καθώς ο βασανισμός και φόνος ζώου αντιμετωπίζεται ως κακούργημα για το οποίο επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως 10 ετών.

Μεταξύ άλλων, στην διάταξη για την προστασία των ζώων αναφέρεται:

«Επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως δέκα (10) έτη κατ’ ανώτατο όριο, σε όποιον φονεύει ή βασανίζει ζώα καθώς και με χρηματική ποινή μέχρι πεντακόσιες (500) ημερήσιες μονάδες, το ύψος των οποίων ορίζεται από πενήντα (50) έως εκατό (100) ευρώ έκαστη».