Ο Έλον Μασκ ενδέχεται να αλλάξει εντελώς το Twitter (πλέον ονομάζεται X), κάνοντάς το πλατφόρμα που θα λειτουργεί αποκλειστικά με βάση συνδρομές.

Ο Μασκ μίλησε για αυτή την ιδέα, της χρέωσης όλων των χρηστών της πλατφόρμας X, που ήταν γνωστή ως Twitter, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου τη Δευτέρα.

Ο Μασκ, ο οποίος έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας που μεταδόθηκε ζωντανά με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, δήλωσε ότι το X θα κυκλοφορήσει με μια «χαμηλότερη βαθμίδα τιμολόγησης» με «ένα μικρό χρηματικό ποσό» που θα πρέπει να πληρώνουν όλοι οι χρήστες, εκτός από την premium υπηρεσία, X Blue.

Συνδρομές για την καταπολέμηση bots εξετάζει ο Έλον Μασκ στο Twitter/X
Είπε ότι η δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος είναι «ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να καταπολεμήσω τεράστιες στρατιές bots».

Ο Μασκ εξήγησε ότι τα bots κοστίζουν πολύ λίγα χρήματα, αλλά αν για να χρησιμοποιήσει το X, ένας χρήστης έπρεπε να πληρώσει, αυτό θα έκανε το πραγματικό κόστος της δημιουργίας ενός μεγάλου αριθμού bots υψηλότερο.

Είπε επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιούν τώρα τα bots γίνεται όλο και καλύτερη στο να περνάει τα τεστ που προορίζονται για τον εντοπισμό bots από τους ανθρώπους.

Τα σχόλιά του ήταν απάντηση στις δηλώσεις του Νετανιάχου ότι ένας τρόπος για να περιοριστεί ο αντισημιτισμός στο Χ θα μπορούσε να είναι η αποτροπή της χρήσης bots στην πλατφόρμα.

Διαβάστε ακόμη: