Χαλάρωση για κάποια περιοριστικά μέτρα και στην επιστροφή της μουσικής σε εστιατόρια και μπαρ προσανατολίζονται κυβέρνηση και ειδικοί.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σαραντάκος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN, η απόφαση έχει κλειδώσει ενώ όπως όλα δείχνουν τα κέντρα διασκέδασης θα παραμείνουν κλειστά καθώς θα παραμείνουν σε ισχύ όλοι οι υπόλοιποι περιορισμοί στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να παραταθεί το μέτρο των αποκλειστικά καθήμενων σε εστίαση και διασκέδαση καθώς και οι περιορισμοί στα άτομα ανά τραπέζι.

Η τελική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας προς την κυβέρνηση θα γίνει την Τετάρτη μετά και την προγραμματισμένη συνεδρίαση όπου θα εκτιμηθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού και θα εξεταστεί η πιθανότητα χαλάρωσης κάποιων μέτρων.

Υπέρ της χαλάρωσης στα περιοριστικά μέτρα και στην επαναφορά της μουσική τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης τόνισε πως η λίγο χαμηλή μουσική όταν τρως έξω θα βοηθήσει στην ψυχολογία των πολιτών ενώ δεν έχει αποδειχθεί ποτέ επί του πεδίου ότι όταν παίζει μουσική, όσοι μιλούν και επικοινωνούν εκτοξεύουν περισσότερα σταγονίδια.

Τα υπόλοιπα υπό εξέταση περιοριστικά μέτρα

Παράλληλα, οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν και τη χαλάρωση των μέτρων στα γήπεδα όπου ο περιορισμός του 10% με όριο 1000 φιλάθλους προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από τους αθλητικούς συλλόγους.

Τα μέτρα ωστόσο που αναμένεται να παραταθούν είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.