Την Μεγάλη Εβδομάδα θα πληρωθούν την πρώτη δόση της προκαταβολής σύνταξης αλλά και τα αναδρομικά περίπου 36.088 ασφαλισμένοι που βρίσκονται στην αναμονή για να λάβουν την προσωρινή τους σύνταξη και έκαναν αίτηση για την προκαταβολή σύνταξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες  οι προκαταβολές και τα αναδρομικά θα καταβληθούν στους ασφαλισμένους με βάση τον ΑΜΚΑ, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα τραπεζικά καταστήματα και τα ATM.  Οι  δικαιούχοι θα λάβουν μηνιαία προκαταβολή των 360 ευρώ ή 384 ευρώ, ανάλογα σε ποια κατηγορία ανήκει ο ασφαλισμένος, καθώς και αναδρομικά που αναλογούν στους μήνες καθυστέρησης απονομής της σύνταξής τους.
Χθες ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος αιτήσεων και μέσα σε 21 μέρες εισήλθαν στη πλατφόρμα 53.798 πολίτες, από τους οποίος οι 44.593 υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν την παροχή. Από το σύνολο οι 41.366 αιτήσεις ήταν ολοκληρωμένες και οι 3.227 δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα από τους ενδιαφερόμενους. Ωστόσο, πριν το Πάσχα θα πληρωθούν οι 36.088, καθώς αυτοί έχουν περάσει μέχρι σήμερα στο στάδιο της επεξεργασίας.
Πάντως, η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους προκειμένου να λάβουν την πολυπόθητη παροχή.  Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όσοι δεν έχουν οριστικοποιήσει, μέχρι σήμερα, την αίτησή τους, αλλά και εκείνοι που εκκρεμεί η σύνταξή τους και επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για προκαταβολή στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση όμως οι συγκεκριμένοι δεν θα πληρωθούν πριν, αλλά μετά το Πάσχα, δηλαδή τουλάχιστον μετά τις αρχές Μαΐου.
Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας δυνητικά και με βάση εκτιμήσεις υπάρχουν ακόμη 35.000 με 40.000 ασφαλισμένοι που μπορούν να κάνουν αίτηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα  και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.