O πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Oυίλιαμ Μπαρ, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι πλησιάζει το τέλος της πολιτικής καριέρας του Ντόναλντ Τραμπ.

Παρά το γεγονός ότι διατέλεσε επί μακρόν σύμμαχος του Τραμπ, ο Μπαρ «τα έσπασε» κάποια στιγμή μαζί του, ενώ εδώ και κάποιο διάστημα έχει στραφεί κατά του πρώην αφεντικού του, όπως σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σαββατοκύριακο στο Fox News για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ για την υπόθεση των απορρήτων εγγράφων.

Ειδικότερα, ο Μπάρ δήλωσε ότι «έστω και οι μισές εξ’ αυτών να αληθεύουν, ο Τραμπ είναι τελειωμένος». Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι συγκλονίστηκε από την εκρηκτικότητα και τον αριθμό των εγγράφων. «Νομίζω ότι είναι βάσιμες οι κατηγορίες βάσει του νόμου περί κατασκοπείας ότι [ο Τραμπ] απέκρυψε ηθελημένα αυτά τα έγγραφα», πρόσθεσε.

Τραμπ: «Δειλό γουρούνι» ο Μπαρ

Τα σχόλιά του πρώην υπουργού Δικαιοσυνής του Τραμπ προκάλεσαν την οργή του πρώην Αμερικανού προέδρου. Σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Μπαρ «τεμπέλη» και «αδύναμο» Γενικό Εισαγγελέα.

Και τον κατηγόρησε ότι έκανε τα σχόλια από εκνευρισμό, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση. «Κλείστε το Fox News, όταν αυτό το δειλό γουρούνι είναι στον αέρα».

O Tραμπ πήρε μαζί του έγγραφα για το πυρηνικό πρόγραμμα των ΗΠΑ

Σύμφωνα με συνεργάτες του ο Ντόναλντ Τραμπ προγραμματίζει για τις 8:15 μ.μ. της Τρίτης μια προεκλογική ομιλία του στη δική του λέσχη γκολφ στο Μπέντμινστερ της Νέας Υόρκης, όπου είχε μιλήσει σε υποστηρικτές του διαδίδοντας αναλήθειες μετά την τελευταία του εμφάνιση στο δικαστήριο στις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, ο Τραμπ φέρεται να απέκρυψε, μεταξύ άλλων, εμπιστευτικά και άκρως απόρρητα έγγραφα για το πυρηνικό πρόγραμμα των ΗΠΑ και για πιθανές αδυναμίες της χώρας σε περίπτωση επίθεσης. Ο Τραμπ φέρεται επίσης να έδειξε σε άλλο άτομο ένα έγγραφο από το Υπουργείο Άμυνας. που περιγράφει ένα σχέδιο επίθεσης εναντίον άλλης χώρας.

Άλλο ενοχοποιητικό υλικό προέρχεται από μυστικές υπηρεσίες όπως η CIA και η NSA. Ο Τραμπ κατηγορείται επίσης για παρακώλυση της δικαιοσύνης και θα παρουσιαστεί αύριο Τρίτη στο δικαστήριο στη Φλόριντα.

Διαβάστε περισσότερα