Η JP Morgan Chase (JPMC) μηνύει το πρώην ανώτατο στέλεχος Jes Staley για τις σχέσεις του με τον δράστη σεξουαλικού σκανδάλου Jeffrey Epstein.

Ο γίγαντας της Wall Street ισχυρίζεται ότι ο κ. Staley απέτυχε να αποκαλύψει δυνητικά επιζήμιους δεσμούς με τον εκλιπόντα διακινητή σεξ.

Η JPMC αντιμετωπίζει αγωγές από τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους και μια γυναίκα που δεν κατονομάζεται, ισχυριζόμενη ότι βοήθησε τη σεξουαλική διακίνηση του Epstein, επιτρέποντάς του να παραμείνει ως ένας από τους πελάτες της.

Η τράπεζα προσπαθεί να καταστήσει τον κ. Staley υπεύθυνο για τυχόν κυρώσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει εάν διαπιστωθεί ότι βοήθησε τα εγκλήματα του Epstein για σεξουαλική διακίνηση στις δύο αγωγές.

Οι αγωγές ισχυρίζονται ότι ο κ. Staley «παρακολούθησε προσωπικά» τον Epstein να κακοποιεί γυναίκες θύματα εμπορίας και «πέρασε χρόνο με νεαρά κορίτσια» που γνώρισε μέσω του ατιμασμένου χρηματοδότη, ανέφερε η JPMC σε κατάθεση ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν την Τετάρτη.

«Ο Staley επέμενε για χρόνια – τουλάχιστον από το 2006 μέχρι την αποχώρησή του από την JPMC το 2013 – να προστατεύει τον Epstein ενόψει των προσπαθειών της JPMC να τερματίσει τη σχέση της εταιρείας με τον Epstein, παρέλειψε υλικές πληροφορίες, έκανε παραποιήσεις στη διαδικασία και συνέχισε να κάνει έτσι», είπε η εταιρεία.

«Ως αποτέλεσμα της άπιστης υπηρεσίας του Staley, η JPMC δικαιούται να ανακτήσει όλες τις αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν στον Staley κατά τη διάρκεια της περιόδου της απιστίας του», πρόσθεσε.

Ο κ. Staley εργάστηκε σε διάφορους ρόλους στην JP Morgan Chase από το 1979 έως το 2013.

Από το 2001 ήταν διευθύνων σύμβουλος της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, πριν από το 2009 επικεφαλής της επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής της.

Ο κ. Staley παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της βρετανικής τράπεζας Barclays τον Νοέμβριο του 2021 μετά από έρευνα για τους δεσμούς του με τον Epstein.

Διαβάστε περισσότερα