Τον κώδωνα του κινδύνου για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα Τρίτη, έκρουσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.
“Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, και ακριβώς γι’ αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα” δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος ΕΟΔΥ.
Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα και κυρίως στην Αττική, o φόβος για τρίτο κύμα και η εμφάνιση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης προκαλούν έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση και τους επιστήμονες, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να έχει ανοίξει η συζήτηση για το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων.

Τι είπε ο Ταραντίλης για το σκληρό lockdown

Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης τόνισε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για σκληρό lockdown.
Ωστόσο, ο κ.Ταραντίλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας πως η εξέλιξη της επιδημίας είναι ένα καθαρά δυναμικό φαινόμενο.
«Τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά, εξετάζονται σαφώς μέρα – μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα. Σήμερα που μιλάμε δε θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη» τόνισε ο κ.Ταραντίλης.
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς ο κ. Ταραντίλης εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει επιτύχει τους στόχους της για τον Ιανουάριο, αλλά, όπως είπε, αυτό που θα παίξει μεγάλο ρόλο είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των παραδόσεων των εμβολίων. «Λειτουργούμε τα εμβολιαστικά κέντρα με βάση τις ροές. Λειτουργούμε τόσα εμβολιαστικά κέντρα με βάση όσες ροές έχουμε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.