Ολοι οι «παίκτες» επιθυμούν να κόψουν νωρίς την κορδέλα της prime time, για να προλάβουν τον ανταγωνισμό και να «καπαρώσουν» μια θέση στις προτιμήσεις του κοινού εν μέσω υπερπληθώρας επιλογών. Το στοίχημα, όμως, είναι δύσκολο, καθώς πολλές βασικές παραγωγές δεν έχουν καν ξεκινήσει γυρίσματα. Ο ΣΚΑΪ βάζει στόχο να είναι το πρώτο κανάλι που θα εγκαινιάσει την prime time με πρεμιέρα του «Big Brother» στις 29 Αυγούστου, όπως και πέρυσι.

Star

Σε κοντινή απόσταση ακολουθεί και το Star, που έχει ήδη σημαντικό στοκ επεισοδίων για το «Greece’s next top model», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Εκπληξη αποτελεί ο σχεδιασμός του Alpha, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζει να βγάλει στον αέρα το νέο του πρόγραμμα από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, με πρεμιέρα κατά πάσα πιθανότητα της σειράς «Σασμός» αλλά και του ριάλιτι «Bachelor».

Alpha-Mega

Η στρατηγική του Star για πρόωρη έναρξη «παρασύρει» και το «αδελφό» κανάλι του Alpha, που βάζει στόχο να ξεκινήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα για να διατηρήσει τη δυναμική άνοδο της τηλεθέασης που σημειώνει εν μέσω καλοκαιριού.

Αντίστοιχη στρατηγική έχει και το Mega, που δίνει το στίγμα της νέας εποχής του από τις 6 Σεπτεμβρίου με την πρεμιέρα της Ελένης Μενεγάκη, ενώ μαζί αναμένεται να ξεκινήσει στην prime time και η σειρά του Ανδρέα Γεωργίου «Γης της ελιάς». Μία εβδομάδα αργότερα, μαζί με την έναρξη των σχολείων, προγραμματίζει ο ΑΝΤ1 την επιστροφή των «Άγριων μελισσών», που δεν αποκλείεται, ωστόσο, τελικά να επισπευστεί λόγω του ανταγωνισμού.

ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ

Καθυστερήσεις Σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται το θέμα των μαγειρικών ριάλιτι σε ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ, που αποτελούν βασικό πυλώνα του προγράμματος των δύο καναλιών. Τόσο το «Game of chefs» όσο και το «Top chef» αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις, ενώ ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει γυρίσματα, καθώς η πλειονότητα των σεφ βρίσκεται εκτός Αθηνών και εργάζεται σε ξενοδοχεία και εστιατόρια ανά την Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το «Game of chefs» αναμένεται να ξεκινa γυρίσματα αυτες τις ημερες, με τελικό deadline για τον αέρα του ΑΝΤ1 τις 20 Σεπτεμβρίου. Από την πλευρά του ΣΚΑΪ, ο Ατζούν Ιλιτζαλί βάζει… λυτούς και δεμένους για να επισπεύσει τα γυρίσματα του «Top chef», ώστε να προλάβει να βγει στον αέρα πριν από το… ομοειδές ριάλιτι του ΑΝΤ1.