«Σαγιονάρα» (αντίο) είπε την Κυριακή η 30χρονη πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, στο παλάτι, τον τίτλο της και όσα δικαιώματα απορρέουν από αυτόν καθώς κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο του Τόκιο μαζί με τον «κοινό θνητό» σύζυγό της για να πετάξουν στην Νέα Υόρκη.

Mako_princess

Πλήθος κόσμου αλλά και πολλοί φωτορεπόρτερ συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο για να δουν και να φωτογραφίσουν το ζευγάρι, που από το 2017, όταν η σχέση του έγινε ευρέως γνωστή απασχόλησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και προβλημάτισε τα ανάκτορα. Ο λόγος ήταν, αφενός, επειδή ο συνομήλικος με την πριγκίπισσα Κέι Κομούρο είναι «κοινός θνητός», γεγονός που σημαίνει πως με βάση το πρωτόκολλο εκείνη χάνει τον τίτλο της και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτόν και αφετέρου, το ό,τι η μητέρα του Κομούρο ενέχεται σε οικονομικό σκάνδαλο με τον πρώην αρραβωνιαστικό της. Όταν το ζευγάρι ανεπίσημα αρραβωνιάστηκε το 2017 ξέσπασε σκάνδαλο όταν έγινε γνωστό πως ο πρώην αρραβωνιαστικός της μητέρας του ζητά να του επιστραφούν 4 εκατ. γιεν που εκείνη είχε δανειστεί για τις σπουδές του γιου της.

Ο έρωτας κέρδισε 

Γρήγορα, έκαναν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι ο Κομούρο παντρεύεται την πριγκίπισσα για δόξα και χρήμα. Οι πιέσεις ήταν τόσο έντονες που εκείνος αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση 24 σελίδων όπου εξηγούσε πως τα χρήματα δεν ήταν δάνειο αλλά δώρο προς την μητέρα του. Η ανακοίνωση τον έκανε ακόμα λιγότερο δημοφιλή στα μάτια των Ιαπώνων με αποτέλεσμα να ανασκευάσει λέγοντας πως θα εξοφλήσει το δάνειο στον αρραβωνιαστικό της μητέρας του.

Όμως, μετά την δημοσιότητα που πήραν οι αρραβώνες του ζεύγους το 2017, δημοσκοπήσεις στην Χώρα των Χρυσανθέμων έδειξαν πως το 80% των Ιαπώνων διαφωνούσε με τον επικείμενο γάμο της κόρης του πρίγκιπα Ακισίνο, μικρότερου αδελφού του αυτοκράτορα Ναρουχίτο. Ο γάμος, αν και ήταν προγραμματισμένος για το 2018, αναβλήθηκε αλλά τελικά, δεν ματαιώθηκε, αφού ο έρωτας της Μάκο για τον Κομούρο φαίνεται πως ήταν πιο δυνατός από τις πιέσεις που εκείνη δεχόταν. Το περασμένο έτος η Μάκο έφτασε στο σημείο να παρακαλέσει μέσω ανακοίνωσης τον λαό να την υποστηρίξει στον επικείμενο γάμο της. Έτσι, τον Οκτώβριο το ζευγάρι ενώθηκε με πολιτικό γάμο σε μια σεμνή τελετή ενώ η πριγκίπισσα αρνήθηκε να λάβει το γαμήλιο δώρο ύψους 140 εκατ. γιεν (1 εκατ. ευρώ), που είθισται να λαμβάνουν οι πριγκίπισσες, όταν με τον γάμο τους με «κοινό θνητό» χάνουν όλα τα δικαιώματα που συνοδεύουν τον τίτλο τους.

Πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας: Μια νέα ζωή 

Στη Νέα Υόρκη μια νέα ζωή περιμένει την τέως, πλέον, πριγκίπισσα Μάκο, η οποία αναμένεται να αναζητήσει εργασία ενώ ο σύζυγός της, που έχει σπουδάσει νομικά, έχει εξασφαλίσει μια θέση σε νομική εταιρεία που έχει την έδρα της στο Νιου Τζέρσεϊ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιαπωνικό Τύπο το ζευγάρι θα εγκατασταθεί σε μια γκαρσονιέρα στην αμερικανική μεγαλούπολη ενώ τα ίδια δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως ο Κομούρο δεν κατόρθωσε να περάσει στις εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος και θα πρέπει να τις επαναλάβει τον Φεβρουάριο.

Πάντως, η Μάκο φαίνεται πως έχει προσαρμοστεί στη ζωή της «κοινής θνητής» αφού στο αεροδρόμιο του Τόκιο εμφανίστηκε με απλό ντύσιμο κρατώντας η ίδια την βαλίτσα της όπως έκανε και ο σύζυγός της. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ανακτόρων, λίγες ημέρες πριν τον γάμο του ζευγαριού η πριγκίπισσα δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας των πιέσεων που δεχόταν. Η ίδια, μετά τον γάμο της δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως αναληθή δημοσιεύματα για τον σύζυγό της τής είχαν προκαλέσει μεγάλο φόβο, στρες και λύπη.