Οι κακές σχέσεις του πρίγκιπα Χάρη και της συζύγου του, Μέγκαν με το Παλάτι του Μπακιγχάμ είναι από καιρό γνωστές. Αυτό που δεν γνώριζαν πολλοί την αιτία που πυροδότησε αυτή την ένταση.

Η συνέντευξη του ζευγαριού στην αμερικανίδα δημοσιογράφο-παρουσιάστρια Όπρα Ουίνφρει τάραξε τα θεμέλια του Παλατιού και τους έφερε σε δύσκολη θέση αφού υπήρξαν κατηγορίες ακόμη και για ρατσισμό απέναντι στον μικρό Άρτσι, τον πρώτο γιο του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Ο βρετανικός τύπος, αποκαλύπτει πως ένας βασικός λόγος του βασιλικού «ψυχρού πολέμου», είναι η απόφαση του Πρίγκιπα Καρόλου -και διάδοχου του θρόνου- να μικρύνει τον βασιλικό κύκλο και να στερήσει τον τίτλο του «πρίγκιπα» στον εγγονό του Άρτσι.

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο, τα εγγόνια του μονάρχη μόλις ανέβει στον θρόνο παίρνουν τον τίτλο πρίγκιπας-πριγκίπισσα. Ωστόσο, ο Κάρολος φαίνεται πως θέλει να μικρύνει τον «βασιλικό κύκλο», διότι, όπως υποστηρίζει οι Βρετανοί πολίτες έχουν κουραστεί να βλέπουν μια μεγάλη ουρά εν δυνάμει διαδόχων οι οποίοι απολαμβάνουν τα προνόμια που τους δίνει ο τίτλος τους.

Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο

Ο γιος του πρίγκιπα Harry, Archie, δεν θα γίνει ποτέ πρίγκιπας σύμφωνα με το σχέδιο του παππού του για μια χαλαρή μοναρχία, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο επόμενος Βρετανός βασιλιάς, είναι αποφασισμένος να περιορίσει τον αριθμό των βασικών βασιλέων σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα μελλοντικά του θέματα, ανέφερε το Σάββατο (19/6/21) η Daily Mail.

Ο Κάρολος είπε στο γιο του ότι θα αλλάξει βασικά έγγραφα για να εμποδίσει τον Archie να κληρονομήσει τον τίτλο, τον οποίο κάποτε έπαιρνε με τη γέννηση, ανέφερε το άρθρο. Το μικρό παιδί είναι επί του παρόντος έβδομο στη σειρά του θρόνου.

«Στον Harry και τη Meghan είπαν ότι ο Archie δεν θα γινόταν ποτέ πρίγκιπας, ακόμα και όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς», είπε η πηγή του tabloid.

H αντίδραση του Harry

Τα νέα δεν κάθισαν καλά με στον Harry και τη Meghan Markle, παρόλο που οι Sussexes εγκατέλειψαν τα βασιλικά καθήκοντά τους για να ζήσουν στις ΗΠΑ, ανέφερε η έκθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασιλική κόντρα έχει επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ του Harry και του παλατιού του Buckingham.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Καρόλου, μόνο οι κληρονόμοι του θρόνου και οι άμεσες οικογένειές τους θα λάβουν πλήρεις τίτλους, οικονομική και αστυνομική υποστήριξη χρηματοδοτούμενη από τους φορολογούμενους, δήλωσε η Mail.