Εκπρόσωπος του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ ενημέρωσε το περιοδικό People πως η «βάφτιση της πριγκίπισσας Λίλιμπετ Νταϊάνα, έλαβε χώρα στις 3 Μαρτίου από τον επίσκοπο του Λος Άντζελες».

Πρόκειται για την πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται πως το ζεύγος χρησιμοποιεί τους τίτλους «πριγκίπισσα» και «πρίγκιπας» για τα παιδιά τους, Λίλιμπετ και Άρτσι. Μετά την άνοδο του Καρόλου στον θρόνο, τα εγγόνια του έλαβαν αυτομάτως τους πριγκιπικούς τίτλους, σύμφωνα με τον κανόνα που θέσπισε ο βασιλιάς Γεώργιος Ε’ το 1917.

Πρόσκληση φαίνεται πως έλαβαν ο βασιλιάς Κάρολος, η βασίλισσα Καμίλα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, και η δούκισσα Κέιτ, ωστόσο κανείς δεν παρέστη.

Το «παρών» έδωσαν περίπου 20-30 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων η γιαγιά του 21 μηνών μωρού Ντόρια Ράγκλαντ, ενώ η μικρή είχε δύο νονούς, τον ηθοποιό Τάιλερ Πέρι, και μία γυναίκα τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά.

Το «παρών» έδωσαν περίπου 20-30 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων η γιαγιά του 21 μηνών μωρού Ντόρια Ράγκλαντ, ενώ η μικρή είχε δύο νονούς, τον ηθοποιό Τάιλερ Πέρι, και μία γυναίκα τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά. Όπως γίνεται γνωστό, οι τίτλοι θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε επίσημες περιστάσεις. Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν επιθυμούν να αρνηθούν στα παιδιά τους το κληρονομικό τους δικαίωμα, αλλά θα τους επιτρέψουν να αποφασίσουν μόνα τους, όταν φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία. Μέχρι τώρα, ωστόσο, τα παιδιά δεν αναφέρονταν ως πρίγκιπες στην ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας, αλλά το παλάτι φαίνεται ότι δήλωσε ότι θα αλλάξει τα στοιχεία, σε περίπτωση που οι γονείς το επιθυμούν, σύμφωνα με πηγή. Το θέμα σχετικά με τους τίτλους των παιδιών αποτελεί, εδώ και διάστημα, αντικείμενο έντονης φημολογίας, μετά και τα όσα είχε δηλώσει η Μέγκαν Μαρκλ στη συνέντευξή της στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Τότε είχε αφήσει να εννοηθεί πως ο μικρός Άρτσι δεν έλαβε τον τίτλο, κατά παράβαση του βασιλικού πρωτοκόλλου, γιατί είναι μιγάς. Ωστόσο, όταν γεννήθηκε, ο παππούς του ήταν πρίγκιπας και όχι βασιλιάς για να τον λάβει αυτομάτως. Παλαιότερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες πως ο Κάρολος μπορεί να αφαιρέσει στους τίτλους, κάτι που φαίνεται ότι δεν θα γίνει, με βάση και την ενημέρωση από πλευράς Σάσεξ.

Όπως γίνεται γνωστό, οι τίτλοι θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε επίσημες περιστάσεις. Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν επιθυμούν να αρνηθούν στα παιδιά τους το κληρονομικό τους δικαίωμα, αλλά θα τους επιτρέψουν να αποφασίσουν μόνα τους, όταν φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία.

Μέχρι τώρα, ωστόσο, τα παιδιά δεν αναφέρονταν ως πρίγκιπες στην ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας, αλλά το παλάτι φαίνεται ότι δήλωσε ότι θα αλλάξει τα στοιχεία, σε περίπτωση που οι γονείς το επιθυμούν, σύμφωνα με πηγή.

Το θέμα σχετικά με τους τίτλους των παιδιών αποτελεί, εδώ και διάστημα, αντικείμενο έντονης φημολογίας, μετά και τα όσα είχε δηλώσει η Μέγκαν Μαρκλ στη συνέντευξή της στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Τότε είχε αφήσει να εννοηθεί πως ο μικρός Άρτσι δεν έλαβε τον τίτλο, κατά παράβαση του βασιλικού πρωτοκόλλου, γιατί είναι μιγάς. Ωστόσο, όταν γεννήθηκε, ο παππούς του ήταν πρίγκιπας και όχι βασιλιάς για να τον λάβει αυτομάτως.

Παλαιότερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες πως ο Κάρολος μπορεί να αφαιρέσει στους τίτλους, κάτι που φαίνεται ότι δεν θα γίνει, με βάση και την ενημέρωση από πλευράς Σάσεξ.

Διαβάστε περισσότερα