Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφεραν να πάρουν τις νίκες απέναντι σε Μπράιτον και Κρίσταλ Παλάς. Οι κόκκινοι με την ισοπαλία τους (2-2) απέναντι στους «γλάρους» έκαναν ένα πισωγύρισμα την ίδια ώρα που οι «αετοί» πέταξαν περήφανα και ψηλά στο Μάντσεστερ, καθώς επικράτησαν της Σίτι με 2-0.

Αρχικά το πρώτο ημίχρονο στο Άνφιλντ ήταν εξαιρετικό καθώς και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο. Η Μπράιτον για μία ακόμη φορά έδειξε πόσο καλή ομάδα είναι και πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την υποτιμάει κάποιος αντίπαλος.

Οι «γλάροι» μπήκαν δυναμικά στο ματς και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ και να βρουν ακόμη κι όταν έμειναν πίσω γκολ. Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις ο Άλισον φρόντισε να παρέμβει και να σώσει την εστία του.

Εφόσον η Λίβερπουλ γλίτωσε κάποια ψυχρολουσία πίσω, μπροστά ήταν κυνική και μετέτρεψε την κάθε της ευκαιρία σε γκολ. Αρχικά ο Σαλάχ στο 4’ έστρωσε στον Χέντερσον, ο οποίος με σουτ έκανε το 1-0. Έπειτα ο Μανέ από καταπληκτική πάσα του Τσαμπερλέιν έκανε στο 24’ το 2-0.

Μάλιστα η Λίβερπουλ βρήκε και τρίτο γκολ, το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε, καθώς ο Μανέ έχει βρει την μπάλα με το χέρι και την έχει στείλει στα δίχτυα της εστίας του Σάντσεθ. Πάντως η Μπράιτον δεν παράτησε το ματς και μείωσε στο 41’ μ’ ένα εκπληκτικό γκολ του Μουεπού.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπράιτον μπήκε για να παίξει ποδόσφαιρο και δε φοβήθηκε τη Λίβερπουλ που έπαιζε στην έδρα της. Οι «γλάροι» πίεσαν ψηλά, είχαν διάθεση για ευκαιρίες και τελικά ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω από το παιχνίδι.

Μάλιστα θα λέγαμε ότι βάση εικόνας στο δεύτερο ημίχρονο η Μπράιτον θα μπορούσε να πάρει το ματς, ωστόσο έμεινε μόνο στο γεγονός ότι ισοφάρισε. Γεγονός που δεν είναι λίγο φυσικά μέσα στο Άνφιλντ.

Η Μπράιτον έχασε περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με τη Λίβερπουλ, η οποία φαινόταν ότι είχε χάσει τον έλεγχο του αγώνα. Τελικά στο 65’ ο Λαλάνα βρήκε τον Τροσάντ κι εκείνος έκανε το 2-2. Αξίζει να σημειωθεί πως στο δεύτερο μέρος σημειώθηκαν άλλα δύο γκολ (ένα για κάθε ομάδα) όμως ακυρώθηκαν, σωστά από το VAR.

Ήττα σοκ της Μάντσεστερ Σίτι (2-0)

Από την άλλη πλευρά η Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο ημίχρονο «πυροβόλησε» την Κρίσταλ Παλάς, η οποία όμως ευτύχησε στη μοναδική της φάση στο ματς να σκοράρει και να κρατήσει το αποτέλεσμα έως το τέλος του 45λεπτου. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έμειναν και μ’ έναν παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λαπόρτ.

Η Κρίσταλ Πάλας μπήκε δυνατά στο ματς κι αιφνιδίασε τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς σκόραρε στην πρώτη και τελευταία επίσκεψή της στα καρέ του Έντερσον για το πρώτο μέρος. Από εκεί και πέρα οι «πολίτες» δημιουργούσαν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη αλλά δεν μπορούσαν να σκοράρουν.

Μάλιστα η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη, όταν ο Λαπόρτ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Τέλος, το μοναδικό γκολ του πρώτου μέρους το σημείωσε μόλις στο 6’ ο Ζαχά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Κάλαχερ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο δε φοβήθηκε το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε δυναμικά με στόχο να πιέσει και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης κι έπειτα στην ανατροπή.

Οι «πολίτες» δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, αύξησαν το ρυθμό, πίεσαν και βρήκαν γκολ με τον Ζεσούς. Ωστόσο το VAR ακύρωσε το γκολ του Βραζιλιάνου φορ για οφσάιντ. Έτσι, η Κρίσταλ Παλάς που απορροφούσε την πίεση κατάφερε να τελειώσει το ματς.

Συγκεκριμένα στο 88’ ο Ολίσε έκανε μια πάσα στον Κάλαχερ, ο οποίος από δημιουργός μετατράπηκε σε σκόρερ και έκανε το 2-0, δίνοντας μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Σάββατο (30/10)

Λέστερ – Άρσεναλ 0-2

Γουότφορντ – Σαουθάμπτον 0-1

Λίβερπουλ – Μπράιτον 2-2

Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας 0-2

Μπέρνλι – Μπρέντφορντ 3-1

Νιουκάστλ – Τσέλσι 0-3