Μετά τη βιομηχανία πανομοιότυπων ανακοινώσεων από νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις οποίες ζητούν από τους επιλαχόντες βουλευτές του ψηφοδελτίου Επικρατείας να παραιτηθούν για να καταφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης να μπει στη Βουλή, ακολουθεί το δεύτερο μέρος του σχεδίου που έχει θέσει σε εφαρμογή η Κουμουνδούρου.

Με δεδομένο ότι οι ανακοινώσεις είναι προσχηματικές, αφού δύο από τους επιλαχόντες έχουν προσχωρήσει σε άλλα κόμματα -ο ένας στον «Κόσμο» του Πέτρου Κόκκαλη και η Ζωρζέτα Λάλη στη «Νέα Αριστερά»- και υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει μετωπική σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο θα χρεώσει την άρνηση της Πόπης Τσαπανίδου να παραιτηθεί από την βουλευτική έδρα την οποία θα καταλάβει ως πρώτη επιλαχούσα στις 28 Αυγούστου που ανοίγει η Βουλή.

Στα σχέδια του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος είναι έτοιμος να απασφαλίσει, είναι να καταγγείλει τον Αλέξη Τσίπρα ότι ετοιμάζει πραξικόπημα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αποστασία βουλευτών και συγκρότηση νέου κόμματος το οποίο θα προσέλθει από τη συνένωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς» με όσους βουλευτές αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου αυτό είναι το πρώτο μέρος του πραξικοπήματος που θα επιχειρήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια θα επιχειρηθεί η ενσωμάτωση των βουλευτών της «Νέας Αριστεράς», αυτών που θα αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των δύο ανεξάρτητων που είχαν εγκαταλείψει την «Πλεύση Ελευθερίας», με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αυτό σημαίνει ότι ο νέος φορέας θα καταλάβει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να περιθωριοποιηθεί, να συρρικνωθεί και να απαξιωθεί.

Για να προλάβει τις εξελίξεις ο Στέφανος Κασσελάκης, θα επιχειρήσει να καταγγείλει τον Αλέξη Τσίπρα ότι μεθοδεύει αποστασία.

Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει αναγκαστικά σε εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σε αποχώρηση τουλάχιστον 11 βουλευτών.

Οι εχθροπραξίες αναμένεται να αρχίσουν αμέσως μετά την ορκωμοσία της Πόπης Τσαπανίδου.

Διαβάστε ακόμη: