Η MYTILINEOS πήρε το “πράσινο διαβατήριο” στον τομέα της μεταλουργίας ανοίγοντας έτσι νέους επιχειρηματικούς δρόμους καθώς με τα κριτήρια ESG διευκολύνονται τόσο οι εξαγωγές αλλά και οι νέες συνεργασίες και συμφωνίες.

Συγκεκριμένα η MYTILINEOS έλαβε την πιστοποίηση ASI Performance Standard για τον τομέα παραγωγής αλουμίνας και πρωτόχυτου αλουμινίου. Η πιστοποίηση αφορά από την εξόρυξη και την παραγωγή αλουμινίου μέχρι το ιδιόκτητο λιμάνι και την έδρα της Μυτιληναίος.

Η πιστοποίηση του εργοστασίου Αλουμίνιον της Ελλάδος και της θυγατρικής του Δελφοί – Δίστομον είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της στρατηγικής Αειφόρου Ανάπτυξης της Εταιρείας.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που λάβαμε την πιστοποίηση ASI Performance Standard, καθώς επιβεβαιώνει τη σκληρή δουλειά και τη δέσμευσή μας στη Στρατηγική Αειφόρου Ανάπτυξης», δήλωσε ο Δημήτρης Στεφανίδης, Γενικός Διευθυντής Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS.

Να θυμίσουμε πως η Mytilineos κατατάσσεται πρώτη σε ό,τι αφορά τα κριτήρια ESG –περιβαλλοντολογικά και κοινωνικά κριτήρια και κριτήρια διακυβέρνησης– ανάμεσα στις εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης και του δείκτη FTSE Athex 25, σύμφωνα με τα στοιχεία της ISS.

To ESG παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στον επενδυτικό χάρτη, ενώ όλοι οι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης, S&P, Fitch, Moody’s και DBRS, έχουν τοποθετήσει αυτά τα κριτήρια ως έναν από τους παράγοντες που διαμορφώνουν τις αξιολογήσεις των εταιρειών και των χωρών που καλύπτουν.