Το ψηφιακό τοπίο έχει αλλάξει δραματικά μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk. Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που το εμβληματικό πουλί του Twitter άλλαξε και έγινε ένα “Χ” και οι αλλαγές στην πορεία ήταν ραγδαίες. Αν και οι απόψεις ποικίλουν σχετικά με το rebrandIng, ένα πράγμα είναι βέβαιο: υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που κάποτε θεωρούσαμε δεδομένα και τώρα πλέον έχουν χαθεί.
Τέρμα η ανώνυμη περιήγηση
Τον παλιό καλό καιρό, το Twitter ήταν έναν παράθυρο στον κόσμο και μπορούσες να το κοιτάζεις, χωρίς να έχεις λογαριασμό. Τώρα πλέον, αν θέλεις να περιηγηθείς στην πλατφόρμα, είναι αναγκαστική η δημιουργία προφίλ.
Τα quote tweets είναι πλέον κρυμμένα στα μενού
Στις ένδοξες μέρες του Twitter, τα quote tweets ήταν μόλις ένα κλικ μακριά. Ο επανασχεδιασμός όμως της πλατφόρμας τα έχει σπρώξει βαθύτερα μέσα στα μενού και είναι πλέον πιο δύσκολα προσβάσιμα. Πρέπει να κάνεις κλικ στις τρεις τελείες και να πατήσεις στο “view post engagements” πριν κάνεις κλικ στο “quotes”. Επιπλέον, το X δεν σε ενημερώνει πλέον για το πόσα quote tweets έχει μια ανάρτηση.
Τέρμα τα αποκλειστικά tweets
To Twitter Circles ήταν μια λειτουργία που σου επέτρεπε να δημοσιεύσεις ένα tweet μόνο για μια συγκεκριμένη ομάδα-υποσύνολο των ακολούθων σου. Αυτή πλέον δεν υπάρχει. Κάθε tweet σου δημοσιεύεται για όλους τους ακολούθους σου.
Λείπουν οι τίτλοι των άρθρων
Όταν δημοσίευες ένα link από ένα άρθρο, θα φαινόταν κανονικά και ο τίτλος, όμως πλέον δεν ισχύει. Τώρα πια, εμφανίζεται μόνο η βασική φωτογραφία του άρθρου και ο Elon Musk το δικαιολόγησε λέγοντας ότι έγινε για “λόγους αισθητικής”.
Εμπόδια προς τους ανταγωνιστές
Ο Musk “έβαλε χέρι” και στον έλεγχο της κίνησης στο Twitter, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένεις λίγο περισσότερο για να αποκτήσεις πρόσβαση στους ανταγωνιστές της πλατφόρμας (Facebook, Instagram, κλπ.), όταν πατάς τους συνδέσμους τους.
Δεν είναι πλέον διαθέσιμο σε PlayStation και Xbox
Οι gamers δέχτηκαν πλήγμα, καθώς ο Musk αποφάσισε πως θα νοικιάζει για 42.000 δολάρια τον μήνα το API του Twitter, για όποιον θέλει να το χρησιμοποιεί. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλες gaming πλατφόρμες, όπως το PlayStation και το Xbox, που διέθεταν απευθείας σύνδεση, πλέον έχουν διακόψει τη συνεργασία, άρα η κοινοποίηση υλικού από τις πλατφόρμες αυτές στο X γίνεται πλέον μόνο έμμεσα.
Το “μπλε τικ” είναι πλέον προς πώληση και έχασε την αξιοπιστία του
Το κάποτε διάσημο μπλε σημάδι ελέγχου, σύμβολο αυθεντικότητας και επιρροής, είναι πλέον προς πώληση. Οποιοσδήποτε μπορεί να το αποκτήσει με μηνιαία συνδρομή 16 δολαρίων στο X Premium. Ο Musk το μετέτρεψε από σύμβολο κύρους σε εμπόρευμα.