Ο Φιλιππάκης, το 35% στις εφημερίδες, τα μαύρα ράσα, τα σέρβικα λεφτά και το κόμμα στην άκρα δεξιά της Ν.Δ.
Ως γνωστόν ο Ιβάν Σαββίδης θεωρείται επιχειρηματίας «καθεστωτικός»! Έχοντας εμπειρία τεράστια από την δραστηριοποίησή του στην Ρωσία, έχει ως πολιτική να τα έχει πάντα καλά με το γκουβέρνο! Και αυτό διαφάνηκε με την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα, όπου όχι μόνο στήριξε αλλά και επεκτάθηκε επιχειρηματικά επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ποδοσφαιρικά κατάφερε να καταστεί παντοδύναμος μαζί με τους εξωθεσμικούς συμπαίκτες του σε θεσμικά όργανα και διαιτησία!
– Η συμμαχία με εκείνον που η κυβέρνηση σέρνει στο ειδικό δικαστήριο
Υπό αυτό το πρίσμα η κολεγιά με τον Γιάννη Φιλιππάκη, έναν εκδότη 4 ημερήσιων εφημερίδων και μιας 15νθήμερης εκκλησιαστικής, ο οποίος θεωρείται εχθρός του Μαξίμου και η κυβέρνηση ούτως ή άλλως τον σέρνει στο ειδικό δικαστήριο για θέματα που συνδέονται με εκβιασμούς και την υπόθεση Novartis, προκαλεί προβληματισμό!
– Το 35% στις 4+1 εφημερίδες
Στην πολιτική και επιχειρηματική πιάτσα ακούγεται ότι η τοποθέτηση Φιλιππάκη στο Δ.Σ. του τηλεοπτικού Open σε θέση επιτελική συνδέεται και με την απόκτηση του 35% των μετοχών των εφημερίδων του εκδότη, μέσω κεφαλαίων που κατά ορισμένους προέρχονται από την Σερβία και κατά άλλους από εκκλησιαστικούς κύκλους που αποσκοπούν στο να εγείρουν ζήτημα Ιερώνυμου και να προωθήσουν πρόσωπο στην κορυφή της εκκλησίας το οποίο δεν θα εναντιώνεται στο Πατριαρχείο Μόσχας, όπως έπραξε ο αρχιεπίσκοπος ο οποίος αναγνώρισε το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας.
– Ακροδεξιό κόμμα στα δεξιά της Ν.Δ.
Το δεύτερο που συζητείται μετ’ επιτάσεως σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους είναι πως ο Σαββίδης με το συγκεκριμένο άνοιγμά του στα media αποσκοπεί να στηρίξει την ίδρυση και δημιουργία ενός ακροδεξιού-υπερπατριωτικού κόμματος στα δεξιά της Ν.Δ., το οποίο σε εκλογές με απλή αναλογική θα κόψει ψήφους από την Ν.Δ. και θα έχει λόγο και παρέμβαση σε κυβέρνηση συνεργασίας, πιθανότατα και με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε πρόβλημα να συνεργαστεί ακόμη και με τον Π. Καμμένο!
– Οι δήθεν καραμανλικοί, χαφιέδες και καρφιά που συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Λέγεται, μάλιστα, πως στην δημιουργία του ακραίου υπερπατριωτικού μορφώματος θα κληθούν να συνεισφέρουν απομεινάρια από την Χρυσή Αυγή καθώς και εκείνων των ακροδεξιών κομμάτων που δεν είχαν απήχηση στην κοινωνία και δεν μπήκαν στην Βουλή, ενώ θα στηριχθεί από το ρωσόφιλο παπαδαριό από το Άγιον Όρος καθώς και από αυτοαποκαλούμενους «καραμανλικούς», στην πραγματικότητα τυχοδιώκτες που δεν δίστασαν να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ επιδιδόμενοι σε έναν άνευ προηγούμενου χαφιεδισμό!
– Το μήνυμα Σαββίδη για ροζ και κίτρινα χτυπήματα κάτω από την ζώνη
Υπό αυτή την οπτική γωνία στο Μαξίμου επικρατεί μεγάλος προβληματισμός, καθώς θεωρούν ότι ο Ιβάν Σαββίδης πέταξε το γάντι στην κυβέρνηση, καθώς ήξερε την εχθρότητα με τον Γιάννη Φιλιππάκη. Και η ενσωμάτωση του Φιλιππάκη στο σύστημα Σαββίδη με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των εφημερίδων του εκδότη, εάν φυσικά οι φήμες για απόκτηση του 35% επιβεβαιωθούν, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό: πως εάν αδικηθεί ή δεν τον μετρήσουν σωστά έχει τον τρόπο να χτυπήσει και πάνω αλλά και κάτω από την ζώνη, ακόμη και με θέματα ροζ ή κίτρινα, όπως ήδη έχουν εισπράξει υπουργοί της κυβέρνησης, παράνομες σχέσεις των οποίων φωτογραφήθηκαν προ μηνός!