Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε ότι η οικονομία της Ρωσίας αντέχει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ αστειεύτηκε και για την ευθύνη που φέρει η χώρα του, σχετικά με την νέα οικονομική κρίση που δημιουργείται.

Ο Ρώσος ηγέτης είχε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «παρ’ όλες τις δυσκολίες, θα ήθελα να σημειώσω ότι η ρωσική οικονομία αντέχει στο πλήγμα των κυρώσεων, αντέχει πολύ καλά. Αυτό αποδεικνύεται από όλους τους κύριους μακροοικονομικούς δείκτες. Δεν θα τους απαριθμήσω τώρα, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας θα σας δείξω τι συμβαίνει».

Παράλληλα, «αστειεύτηκε» ότι θα πρέπει να μιλήσει σοβαρά στους Δυτικούς ηγέτες για τους ισχυρισμούς τους ότι ευθύνεται εκείνος για το οικονομικό χάος που προκάλεσαν η σύγκρουση στην Ουκρανία και οι εξοντωτικές κυρώσεις της Δύσης.

Έπειτα, ο Λευκορώσος πρόεδρος απάντησε ότι οι κυρώσεις έδωσαν και στις δύο χώρες την ώθηση να επικεντρωθούν στην ανάπτυξή τους και ότι οι ελίτ της Δύσης αυταπατώνται για τα αίτια των οικονομικών προβλημάτων τους. «Για την οικονομία, τους οφείλουμε ευχαριστίες (στη Δύση) γιατί μας έδωσαν μια τέτοια ώθηση για την ανάπτυξή μας», είπε ο Λουκασένκο στον Πούτιν, ο οποίος χαμογέλασε, γνέφοντας καταφατικά.

«Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι ότι πραγματικά το υποτίμησαν, διαβάζοντας τα δικά τους μέσα ενημέρωσης. Έχουν πληθωρισμό, όμως η αλήθεια τους είναι ότι “ευθύνεται ο Πούτιν”, “Ο Πούτιν φταίει για όλα”», συνέχισε ο Λουκασένκο.