Ο επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης πληροφοριών στο ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο Ρώσος ηγέτης δέχθηκε επίθεση από εκπροσώπους της περιοχής του Καυκάσου, προσθέτοντας πως «αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν κυκλοφορήσει πουθενά».

«Αν και η προσπάθεια ήταν απολύτως ανεπιτυχής, πραγματικά συνέβη, πριν από σχεδόν δύο μήνες (σ.σ. μερικά 24άωρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου)· επαναλαμβάνω, η απόπειρα ήταν αποτυχημένη, αλλά ήταν γεγονός», φέρεται να επεσήμανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ukrainska Pravda, η οποία πιθανώς να δει σύντομα το «φως» της δημοσιότητας.

Πριν από δέκα ημέρες, γνωστοποιήθηκαν ακόμη περισσότεροι ισχυρισμοί αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Βλαντιμίρ Πούτιν, με πηγές κοντά στο Κρεμλίνο να αναφέρουν πως «πρέπει να υποβληθεί το συντομότερο δυνατόν σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του καρκίνου».

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να προχωρήσει τη διαδικασία της εγχείρησης ανά πάσα στιγμή, με τους σωσίες του να παρουσιάζονται πανέτοιμοι ώστε τον αντικαταστήσουν, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, Sun.

Παράλληλα, Ρώσος ολιγάρχης υποστήριξε ότι «η υγεία του 69άχρονου ηγέτη είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη και πως πάσχει από αιματολογική κακοήθεια».