Η πανσέληνος Νοεμβρίου 2023 πλησιάζει και σε λίγες ημέρες θα δούμε στον ουρανό το «φεγγάρι του κάστορα». Πρόκειται για το προτελευταίο ολόγιομο φεγγάρι για το 2023.

Η πανσέληνος του Νοεμβρίου 2023 θα καταγραφεί στις 27 Νοεμβρίου 2023.

Πανσέληνος Νοεμβρίου 2023 – Γιατί ονομάζεται «φεγγάρι του κάστορα»

Σύμφωνα με το almanac.com, η πανσέληνος Νοεμβρίου 2023 ονομάζεται και «φεγγάρι του κάστορα», γιατί αυτή είναι η εποχή του χρόνου που οι κάστορες αρχίζουν να βρίσκουν καταφύγιο στις φωλιές τους, έχοντας δημιουργήσει επαρκή αποθέματα τροφίμων για τον μακρύ χειμώνα που ακολουθεί.

Πανσέληνος Νοεμβρίου 2023 – Άλλες ονομασίες

Τα ονόματα της Σελήνης του Νοεμβρίου υπογραμμίζουν τις ενέργειες των ζώων που προετοιμάζονται για το χειμώνα και την έναρξη των ψυχρότερων ημερών που έρχονται. Digging (ή Scratching) Moon, θυμίζει την εικόνα των ζώων που αναζητούν τροφή, πεσμένους ξηρούς καρπούς, ενώ οι αρκούδες σκάβουν τα χειμερινά τους κρησφύγετα. Ο όρος Dakota και Lakota Deer Rutting Moon αναφέρεται στην εποχή που τα ελάφια αναζητούν σύντροφο και το Algonquin Whitefish Moon περιγράφει τον χρόνο ωοτοκίας για αυτό το ψάρι.

Σχετικά με την εποχική αλλαγή του Νοεμβρίου, αυτή η Σελήνη ονομάζεται Frost Moon από τους λαούς Cree και Assiniboine και Freezing Moon από τους Anishinaabe.