Σχολεία: Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν δύο βδομάδες διακοπές σε περίπου δύο μήνες. Πότε θα κλείσουν τα σχολεία, πότε ανοίγουν ξανά τον Ιανουάριο του 2024.

Αντίστροφα μετράνε πλέον οι ημέρες για να κλείσουν τα σχολεία για Χριστούγεννα και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα απολαύσουν δύο εβδομάδες διακοπών. Ωστόσο, το ερώτημα για το πότε θα τελειώσουν τα μαθήματα για τις γιορτές, απασχολεί και τους γονείς, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν τι θα κάνουν με τον προγραμματισμό τους.

Κάθε χρόνο, τα σχολεία κλείνουν δύο-τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όμως φέτος, που ανήμερα των Χριστουγέννων πέφτουν Δευτέρα, η τελευταία ημέρα μαθημάτων θα είναι η Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν ξανά μετά από παραπάνω από δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, αμέσως δηλαδή μετά τα Θεοφάνεια. Υπενθυμίζεται ότι το 2024 τα Φώτα πέφτουν Σάββατο (6 Ιανουαρίου), κάτι που κοστίζει στην πλειοψηφία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, αφού χάνουν ένα τριήμερο.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι αργίες στα σχολεία ορίζονται ως εξής:

  • Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου.
  • Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.
  • Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμη: