Πριν από 50 περίπου χρόνια ο ιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς, κατέθεσε μια χειρόγραφη αίτηση για μια θέση εργασίας. Τώρα η αίτηση αυτή, η οποία γράφτηκε το 1973 από τον άντρα λατρεύτηκε σαν θεός από κάποιους, πωλήθηκε στην τιμή-ρεκόρ των 222.400 δολαρίων μέσω της online δημοπρασίας που διοργάνωσε ο βρετανικός οίκος Charterfields.
Ο οίκος δημοπρασιών έχει πιστοποιήσει ότι είναι η πρώτη αίτηση εργασίας που έκανε ο πρώην CEO της Apple, αν και δεν αναφέρεται ούτε η εταιρεία, ούτε η θέση για την οποία ενδιαφερόταν ο Τζομπς. Η χρονολογία της αίτησης ταιριάζει με την πορεία του Στιβ Τζομπς, καθώς ξεκίνησε την καριέρα του στην Atari Inc. το 1974, αλλά είναι αβέβαιο εάν η αίτηση προορίζεται για την ίδια την Atari Inc.. Σύμφωνα με αναφορές, η υπογεγραμμένη αίτηση έγινε μετά την απόφαση του Τζομπς να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο Reed του Πόρτλαντ.

Το έγγραφο, το οποίο συνοδεύτηκε από επιστολές και πιστοποιητικά γνησιότητας, πωλήθηκε σε σχετικά καλή κατάσταση, αν αναλογιστεί κανείς την παλαιότητα του, καθώς φέρει ελάχιστο τσαλάκωμα, μερικούς λεκέδες και ένα σελοτέιπ στο πάνω μέρος του.
Προηγουμένως πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2018 για πάνω από 175.000 δολάρια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.