Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μεταξύ άλλων, σημαίνουν «πολύ φαγητό» και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Κι όταν λέμε λιχουδιές εννοούμε σίγουρα τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που λίγο – πολύ αυτές τις μέρες γίνονται… μέρος του πρωινού, του μεσημεριανού και του βραδινού μας.

Μετά φυσικά έρχονται οι τύψεις! Οι τύψεις είναι κάτι δικαιολογημένο όμως όταν, μετά από τις ημέρες των εορτών, βλέπουμε  τον εαυτό μας στον καθρέπτη και δεν τον αναγνωρίζουμε. Και τότε σκεφτόμαστε «Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να κάνεις για να κάψεις ένα μελομακάρονο;».

Μακάρι να είχαμε κάνει αυτήν την ερώτηση στους εαυτούς μας πριν το τέταρτο μελομακάρονο μέσα στην ίδια μέρα.

Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να κάνεις για να κάψεις ένα μελομακάρονο;

Λίγο πριν φάτε τον τέταρτο κουραμπιέ ή το πέμπτο μελομακάρονο, σκεφτείτε ότι για να κάψετε τις θερμίδες που σας παρέχουν ίσως πρέπει να περπατάτε ή να τρέχετε όλη μέρα. Και αυτή είναι η λυπητερή αλήθεια.

Γι’ αυτό ετοιμαστείτε για πολλά χιλιόμετρα.

Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να κάνεις για να κάψεις ένα μελομακάρονο;

Για να κάψετε ένα μελομακάρονο πρέπει να περπατήσετε για περίπου 50 λεπτά. Εάν όμως, από την άλλη, προτιμάτε το τρέξιμο, θα χρειαστούν γύρω στα 20 λεπτά.

Ένας κουραμπιές έχει περίπου 200 με 250 θερμίδες ανά τεμάχιο. Για να τις κάψετε χρειάζεται περίπου 1 ώρα περπάτημα ή 25 λεπτά τρέξιμο. Κι όλα αυτά…για το ένα τεμάχιο!!

Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να κάνεις για να κάψεις ένα μελομακάρονο ή έναν κουραμπιέ;

Από την άλλη, ένα μελομακάρονο έχει περίπου 150 με 200 θερμίδες ανά τεμάχιο. Για να κάψετε τις θερμίδες από ένα μελομακάρονο χρειάζεται 50 λεπτά περπάτημα ή 20 λεπτά τρέξιμο.

Και για να μην ξεχνάμε και τις δίπλες, κάθε μία από αυτές έχει περίπου 170 με 200 θερμίδες. Για να τις κάψετε χρειάζεται περίπου 50 λεπτά περπάτημα ή 20 λεπτά τρέξιμο.