Τα έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Ελπίς», μεταξύ άλλων, έχουν προκαλέσει και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των ΜΜΜ. Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λοιπόν;

Η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε τις αλλαγές των Μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), για σήμερα Τρίτη, λόγω της κακοκαιρίας.

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Τι ισχύει για μετρό, τραμ και ηλεκτρικό

Η κυκλοφορία των συρμών της γραμμής 1 του Μετρό θα γίνεται στο τμήμα Πειραιάς- Αττική και αντίστροφα από την έναρξη της λειτουργίας.

Οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 του Μετρό θα κυκλοφορούν κανονικά και στις 2 γραμμές από την έναρξη της λειτουργίας.

Δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

Όσον αφορά στη λειτουργία του τραμ, έχει ξεκινήσει και στις 2 γραμμές από τις 08.00 το πρωί.

Τι ισχύει για τα  λεωφορεία και τα τρόλεϊ

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΑΣΑ, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης, καθιστούν αδύνατη σήμερα την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.

Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

Με αλυσίδες τα ΙΧ ακόμα και στο Σύνταγμα

Η σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν οδικά σημεία ακόμη και στο  κέντρο της Αθήνας, με την ΕΛ.ΑΣ να επισημαίνει πως «λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών που παρατηρούνται στο Νομό Αττικής, υπενθυμίζεται και τονίζεται ότι απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας».

Πιο αισθητό, στο Δήμο Αθηναίων, είναι το πρόβλημα στο Πολύγωνο, το Γκύζη, το Μετς και την Άνω Κυψέλη, όπως και στην ευρύτερη περιοχή του Λυκαβηττού.

 

Γενική αργία την Τρίτη: Ποιες περιοχές αφορά – Ποιες επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν