Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θα μπορούσαν να κληθούν σε ανάκριση στο πλαίσιο μιας υπόθεσης συκοφαντικής δυσφήμισης στις ΗΠΑ που ασκήθηκε από την ετεροθαλή αδερφή της Meghan.

Η Samantha Markle μηνύει τη Meghan για «συκοφαντική δυσφήμιση και επιζήμια ψέματα» μετά τη συνέντευξη του ζευγαριού με την Oprah Winfrey το 2021.

Ισχυρίζεται ότι δυσφημίστηκε όταν η Meghan «ψευδώς και κακόβουλα» είπε ότι ήταν «μοναχοπαίδι».

Μια πρόταση που υπέβαλε η Meghan για να σταματήσουν οι καταθέσεις στην πολιτική υπόθεση απορρίφθηκε από έναν δικαστή.

Η κατάθεση είναι μια επίσημη δήλωση αποδεικτικών στοιχείων στις ΗΠΑ, η οποία απαιτείται να δοθεί από μάρτυρα ή μέρος που εμπλέκεται σε νομική υπόθεση.

Στη συνέντευξη με την Oprah Winfrey, το ζευγάρι συζήτησε τις οικογένειές του, τη βασιλική ζωή και την ψυχική του υγεία.

Η ετεροθαλής αδερφή της Δούκισσας ισχυρίστηκε, σε μια κατάθεση που υποβλήθηκε τον Μάρτιο του 2022, ότι η Meghan έκανε «αποδεδειγμένα ψευδείς και κακόβουλες δηλώσεις» σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Έγγραφα που προέκυψαν από το πρακτορείο ειδήσεων PA δείχνουν την αρχική προσέγγιση. Δείχνουν τη Samantha Markle, η οποία έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι, λέγοντας ότι περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι σε 17 χώρες είχαν παρακολουθήσει τη συνέντευξη της Winfrey.

Το έγγραφο αναφέρει ότι «διέδωσε ψευδή και κακόβουλα ψέματα» και είχε υποβάλει τη Samantha Markle σε «ταπείνωση, ντροπή και μίσος σε παγκόσμια κλίμακα».

Προσθέτει ότι η Meghan είχε χρησιμοποιήσει «τους ισχυρούς πόρους της επιχείρησης δημοσίων σχέσεων της βασιλικής οικογένειας» για να διαδώσει «ψέματα παγκοσμίως» για τη Samantha Markle και τον πατέρα τους Thomas Markle και την περιγράφει ως «προκαταρκτική εκστρατεία για την καταστροφή της φήμης και της αξιοπιστίας τους».

Διαβάστε ακόμη: