Μετά από χρόνια στο περιθώριο, η Morgan Stanley ενώνεται τελικά με τους οίκους που είναι «ταύροι» για τις μετοχές της Hermes International, ωθώντας τις σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ. Ο οίκος αναβάθμισε την εταιρεία ειδών πολυτελείας που κατασκευάζει τις τσάντες Birkin και Kelly σε overweight την Τετάρτη, στην πρώτη θετική αξιολόγηση για τη μετοχή από το 2018.

Η προσήλωση της Hermes στους πλουσιότερους πελάτες την έχει θωρακίσει από την ύφεση του ευρύτερου κλάδου, η οποία προκλήθηκε από την εξασθενημένη ζήτηση από τους Κινέζους αγοραστές και τη βραδύτερη ανάπτυξη σε άλλες βασικές αγορές. Η μετοχή έχει αυξηθεί περισσότερο από 5% μέχρι στιγμής φέτος, αφού κέρδισε περίπου το ένα τρίτο το 2023, υπεραποδίδοντας σημαντικά έναντι του δείκτη των ευρωπαϊκών ομοειδών εταιρειών.

«Παρότι αναμένουμε ότι οι περισσότερες μάρκες προσωπικών ειδών πολυτελείας θα αντιμετωπίσουν υποτονική ζήτηση και θα έχουν περιορισμένη τιμολογιακή δύναμη για τους επόμενους 18 μήνες τουλάχιστον, η Hermes ξεχωρίζει», αναφέρει σε σημείωμά του ο αναλυτής της Morgan Stanley, Edouard Aubin.

Ο Aubin αναμένει ότι η Hermes θα επωφεληθεί ιδιαίτερα από μια τάση των Κινέζων καταναλωτών να μειώνουν τις δαπάνες τους σε πιο προσιτές μάρκες για να αγοράσουν «το μοναδικό κομμάτι πολυτελείας που δίνει πραγματικό status». Ένας επιπλέον θετικός παράγοντας είναι η τάση που θέλει την αγοραστική δύναμη των εύπορων αγοραστών να επηρεάζεται λιγότερο από τις οικονομικές αντιξοότητες σε σχέση με εκείνη της μεσαίας τάξης, δήλωσε ο Aubin.

Οι μετοχές της Hermes οδεύουν προς νέα υψηλά μετά την άνοδο έως και 1,4% νωρίτερα στο Παρίσι.

Διαβάστε ακόμη: